Sa novim stadionom sanjaju i Evropu

"Pa ne očekujete valjda da se na novom stadionu borimo za opstanak", kroz osmjeh je prokomentarisao član UO Mihailo Đurović
4 komentar(a)
Milorad Malovrazić, Foto: Radoje Milić
Milorad Malovrazić, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 03.07.2013. 10:10h

Zvaničnom prozivkom koju je obavio trener Milorad Malovrazić fudbaleri Petrovca krenuli su u novu prvoligašku priču.

Od obnove nezavisnosti su učesnici elite, smatraju se jednim od najstabilnijih fudbalskih kolektiva u našoj zemlji, a naredna sezona donosi i malo drugačiju dimenziju - različitu od one učestale, mirne i zadovoljne prosjekom. Ova će, bar prema najavama, biti drugačija...

"Najvažnije nam je da sklopimo finansijsku konstrukciju i budžet koji će zadovoljiti naše apetite. A oni se znaju. Svih ovih godina smo prvoligaši, bićemo i nakon naredne. Klub je napustio kapiten Radulović (pojačao Sarajevo), a još nije izvjestan prelazak talentovanog Leverde u OFK Beograd iako su pregovori u završnoj fazi. Pojačanja će biti i to zvučnih. Pa ne očekujete valjda da se na novom stadionu borimo za opstanak", kroz osmjeh je prokomentarisao član UO Mihailo Đurović.

A još nije izvjesno da li će stadion biti rekonstruisan do starta šampionata. Moguće je da dva kola Petrovac odradi u "staroj bazi”, stadionu kampa FSCG.

Ipak, bolji uslovi koje će nesumljivo imati igrači, gledaoci, novinari, nameću i veće ciljeve.

"Cilj je opstanak, a želja je nešto drugo. Nismo sigurni da će svi radovi biti završeni nakon prva dva kola, ali vrlo brzo Petrovac će biti "svoj na svome“. Samim tim, želimo i da odskočimo od prosjeka. I sve ćemo uraditi da bude tako", zaključio je Đurović.

Petrovčani će nekoliko dana trenirati na Jazu, a onda ih očekuju bazične pripreme. Da li Krupanj ili Zlatibor, ili u nekoj crnogorskoj destinaciji po ugledu na Budućnost ili Mogren, tek će se vidjeti.

"Budite sigurni da ćemo spremni dočekati start šampionata. Razmišljamo o pojačanjima, ali nećemo srljati. Znamo vrlo dobro šta nam treba i gdje moramo pojačati konkurenciju. Idemo korak po korak", kratko nas je informisao šef struke Malovrazić.

Bonus video: