Zenit zove Vučinića

"Tutosport" piše da je trener Zenita Lućano Spaleti dao instrukcije svojim ljudima da ispitaju mogućnost kupovine Vučinića - napadača kojeg je trenirao u Romi od 2006. do 2009. godine
24 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2013. 15:41h

Kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić vjenčao se juče sa svojom dugogodišnjom saputnicom Stefanijom u baroknoj katedrali Santa Marija del Asuncione u mjestu Ostuni blizu Brindizija, a već danas je dobio poziv Zenita i bivšeg trenera Lućana Spaletija da nastavi karijeru u Rusiji, piše "Tutosport".

Da li je i koliko ovaj transfer realan ostaje da se vidi, tek nakon dolaska Tevesa i Ljorentea vlada prilična gužva u vrhu napada aktuelnog šampiona Italije.

Vučinić je jedini napadač na kojeg bi Juventus mogao da zaradi u ovom prelaznom roku. Priča o odlasku bila je aktuelna prvih dana prelaznog roka, kada se spominjao Inter, potom i Milan, ali se ubrzo utišala. Sada se aktivirala ponovo, nakon glasa iz Sankt Peterburga.

"Tutosport" piše da je trener Zenita Lućano Spaleti dao instrukcije svojim ljudima da ispitaju mogućnost kupovine Vučinića - napadača kojeg je trenirao u Romi od 2006. do 2009. godine. Vijesti nije nova, jer su "protivavionske rakete" (jedan od nadimaka Zenita) odavno zainteresovane za usluge crnogorskog napadača. Osim Zenita, spominje se i Totenhem, mada je priča još manje realna...

Torinski dnevnik donosi i priču o tome kako su isprepletani putevi dva dragulja crnogorskog fudbala. Dovođenjem Tevesa i od ranije Ljorentea Juventus nije odustao od Stevana Jovetića, naprotiv, ali bi dolazak mladog asa Fiorentine vjerovatno značio i odlazak Mirka Vučinića.

Jer, Jo-Jo košta 30 miliona (toliko traži Fiorentina), a da bi platio toliko, Juventus mora nešto i da zaradi. Vučinić je, po staroj varijanti, "idealan" za prodaju, jer je još uvijek u punoj igračkoj snazi, samim tim i na cijeni.

Isti list navodi da čelnici Fiorentine i Juventusa tek treba da se sastanu kako bi nastavili da slažu slagalicu za "Jo-Joa".

"Dolazak Gomeza u Fiorentinu samo će ubrzati Jovetićev odlazak", navodi "Tutosport".

Slijedi, dakle, vrelo ljeto na tržištu, čak i za najbolje crnogorske fudbalere.

Galerija

Bonus video: