Boban: Teves, Ljorente i El Šaravi nisu svjetska klasa

"Teves i Ljorente nisu igrači svjetske klase, ali su jako važni igrači i donijeće Juventusu pomak na bolje", rekao je Boban
2 komentar(a)
Teves, Foto: Beta/AP
Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2013. 13:39h

Bivši vezista Milana Zvonimir Boban osvrnuo se u razgovoru za "Skaj Sports" na spekulacije o transferima vezanim za svoj bivši klub.

Najglasnija je spekulacija o potencijalnom transferu 20-godišnjeg Stefana El Šaravija, koji je prošle sezone bio treći najbolji strijelac Serije A sa 16 golova.

"Sve što se njemu dogodilo, dogodilo se prerano. Mora da se popravi prije nego stvari postanu lako predvidljive. Svi trenutno znaju njegovo kretanje kada ulazi u sredinu", rekao je Boban.

"Po mom mišljenju, za njega nema punog poštovanja u Milanu, ne za njega kao igrača ili čovjeka, nego kao šampiona. Ja vjerujem da je on dobar igrač, ali ništa više.

"Da li bi Milan mogao da ga proda? Čini mi se da već razmišljaju o tome, Galijani je rekao kako on nije nedodirljiv ako dođe sjajna ponuda".

Boban je komentarisao dosadašnje aktivnosti aktuelnog šampiona Juventusa na tržištu, dovođenje Fernanda Ljorentea (iz Atletik Bilbaa) i Karlosa Tevesa (iz Mančester sitija).

"Iskreno, nisam uspio da dešifrujem Ljorentea jako dobro. On je dobar igrač, ali ne mislim da je šampion. Ipak, sigurno kao centralni napadač može da garantuje i prisutnost i određen broj golova. Tu je takođe i Teves, pa se Juventus dobro pojačao u tom segmentu. Oni nisu igrači svjetske klase, ali su jako važni igrači i donijeće Juventusu pomak na bolje".

Upitan da li će ti transferi povećati razmak između Juventusa i konkurencije, nekadašnji kapiten reprezentacije Hrvatske je dodao:

"Juve je sigurno radio bolje od ostalih, jer već ima ekipu, stil igre, trenera koji zna kako da vodi ekipu i klub koji se stabilizovao posljednjih godina. Ovo neće biti definitivan skok što se tiče konkurencije u Evropi, ali mislim da će se Juve još više udaljiti od ostalih timova u Italiji", zaključio je Boban.

Bonus video: