Maradona: Brazil ne bi pobijedio Španiju na neutralnom terenu

"Španija nije imala sreće, pošto se turnir igrao u Brazilu. Brazil ih ne bi pobijedio da je utakmica igrana na neutralnom terenu"
0 komentar(a)
Maradona, Foto: Beta/AP
Maradona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.07.2013. 11:11h

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona ocijenio je danas da Brazil ne bi pobijedio Španiju u finalu Kupa konfederacija da se ta utakmica igrala na neutralnom terenu.

Fudbalska reprezentacija Brazila osvojila je Kup konfederacija, pošto je u nedjelju pobijedila svjetskog i evropskog šampiona Španiju sa 3:0.

"Španija nije imala sreće, pošto se turnir igrao u Brazilu. Izgledali su dobro tokom takmičenja. Brazil ih ne bi pobijedio da je utakmica igrana na neutralnom terenu", rekao je Maradona novinarima u Indoneziji, prenijeli su tamošnji mediji.

Maradona je pohvalio fudbalera Barselone Lionela Mesija, rekavši da je bolji od saigrača Nejmara i Kristijana Ronalda iz Real Madrida.

"Mesi je i dalje najbolji igrač svijeta. Još je bolji od Nejmara i Kristijana Ronalda", rekao je bivši reprezentativac Argentine.

On je dodao da se nada da će Argentina osvojiti Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine.

"Sljedeći Mundijal pripada Južnoamerikancima. Nadam se da će Argentina biti šampion", rekao je Maradona, koji je sa reprezentacijom osvojio Svjetsko prvenstvo 1986. godine u Meksiku.

Bonus video: