Nejmar: Svi moraju da nas poštuju

“Pobjeda na Kupu konfederacija otvara put i pruža navijačima vjeru da smo oformili tim koji može biti konkurentan i koji može da osvoji titulu na Mundijalu”, rekao je Skolari
1 komentar(a)
Nejmar i Fred, Foto: Reuters
Nejmar i Fred, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.07.2013. 10:23h

Nakon velike pobjede nad Španijom u finalu Kupa konfederacija (3:0), fudbaleri i stručni štab Brazila su blistali od sreće.

Najbolji igrač turnira, Nejmar, poručio je da je ovaj trijumf dokaz kakav tim imaju “karioke”.

“Brazilska reprezentacija je pokazala svijetu da svi moraju da je poštuju. Ostvarili smo veliku pobjedu protiv najboljeg tima na svijetu, za koji igraju najbolji igrači svijeta, a nismo se krili na terenu”, rekao je Nejmar.

“Dali smo sve od sebe. Svi smo trčali i igrali veoma snažno - a to pokazuje da smo veoma jak tim”, dodao je on.

Poslije nešto slabijih rezultata, Brazil je na rang listi Svjetske fudbalske federacije pao na 22. mjesto, ali je poslije pobjede nad Francuskom (3:0) u prijateljskoj utakmici početkom juna, vezao pet trijumfa na Kupu konfederacija.

Selektor Brazila Luiz Felipe Skolari rekao je da su njegovi igrači “dostojanstveno predstavili zemlju”.

“Pored kvaliteta naših igrača, veliko poštovanje na Kupu konfederacija zaslužuju i naši navijači. Svi su nas podržavali i vjerujem da je to veoma važno, da nastavimo jedinstveno, u tom duhu... Kada smo zajedno, veoma smo snažni”, rekao je Skolari.

Navijači koji su uzvikivali “šampion se vratio”, očekivaće posle ovog trijumfa da Skolari ponovi uspjeh iz 2002. godine, kada je Brazil trijumfovao na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

“Pobjeda na Kupu konfederacija otvara put i pruža navijačima vjeru da smo oformili tim koji može biti konkurentan i koji može da osvoji titulu na Svjetskom prvenstvu 2014. godine”.

“Tim je napravljen uz mnoge teškoće i vjerujem da je ovo nadogradnja, da su igrači stekli dodatno povjerenje navijača. To omogućava ekipi da igra na drugačiji način”, rekao je selektor “karioka”.

Skolari je na klupi Brazila zamenio Manoa Menezesa, koji je otpušten u novembru jer se Fudbalskom savezu nije svidio njegov metod rada.

“Prvo sam morao da formiram tim, da ograničim broj igrača. Morao sam da im ulijem samopouzdanje. Morali smo da osvojimo turnir da bismo se osjećali dobro”.

“Cijele godine ćemo igrati sa odličnim timom, znajući da moramo da radimo mnogo više da bismo dostigli nivo Španije, Njemačke i Argentine”.

“Još moramo mnogo toga da naučimo. Moramo da imamo više vjere u tim, da znamo da imamo kapacitet da pobedimo”.

“A onda, ko zna, možda dostignemo viši nivo i odigramo bolje nego što smo igrali u finalu protiv Španije”, rekao je Skolari na kraju.

Bonus video: