Del Boske: Brazil je zasluženo pobijedio

“Postigli smo ono što nikome prije nije pošlo za rukom - osvojili smo tri velika turnira uzastopno. Sljedeće godine dolazimo da osvojimo i četvrti”, poručio je Fernando Tores
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2013. 09:53h

Selektor svjetskog i evropskog šampiona, fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske, rekao je da je Brazil zasluženo osvojio Kup konfederacija.

“Brazilci su bili bolji od nas i moramo da im čestitamo. Na početku utakmice nismo imali sreće, ali ne želim da tražim izgovore, jer su oni zaista bili bolji”, rekao je Del Boske nakon poraza na “Marakani” (3:0).

“Imali su više snage od nas, a to su prenijeli u svaki potez koji su pravili tokom utakmice”, dodao je selektor “crvene furije”.

Ramos: Nismo mašine

Španija je utakmicu završila sa 10 igrača, pošto je u 68. minutu isključen Đerar Pike, a u drugom poluvremenu je Serhio Ramos promašio penal.

“Ima onih dana kada ništa nije kako bi trebalo, a tako je za nas bilo od 1. minuta u finalnoj utakmici. Rano su poveli, a onda su usporili. Moramo da im čestitamo, jer su tačno znali kako da igraju protiv nas”.

“Osvojili smo mnogo važnih titula, ali dođe trenutak kada ne uspijete da pobijedite. Nismo mašine, savjest nam je čista, jer smo dali sve od sebe”, naglasio je Ramos.

Tores: Vratićemo se po važniju titulu

Španija je prekinula niz od 29 utakmica bez poraza, a napadač Ferando Tores rekao je da nijedna ekipa ne može stalno da pobjeđuje.

Fernando Tores sa Fredom i Nejmarom na dodjeli nagrada najboljim strijelcima

“Svi misle da Španija mora da pobijedi na svakoj utakmici i da igra u svakom finalu, ali to nije tako lako. Ovom timu ne treba zvono za uzbunu, niti nam je bio potreban poraz da bismo vratili motivaciju”, rekao je Tores.

“Ova utakmica ima i jednu pozitivnu stranu - potvrdilo se ono što smo već znali, a to je da neće biti lako pobijediti Brazil na njegovom terenu. Za godinu ćemo se vratiti se u Brazil i kao svjetski šampioni branićemo ono što je naše”, dodao je napadač Čelzija, koji je osvojio Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac turnira.

Tores je poručio da će Španija sljedeće godine na Mundijalu pokušati da osvoji četvrti veliki trofej uzastopno.

“Fudbal je zbog toga sjajan, jer uvijek dobijete novu priliku. Nadam se da ću za godinu biti u Brazilu i da ću dobiti šansu da se iskupim za ovaj poraz”, rekao je Tores.

“Mi smo svjetski šampioni i dvostruki uzastopni evropski prvaci. Postigli smo ono što nikome prije nije pošlo za rukom - osvojili smo tri velika turnira uzastopno. Sljedeće godine dolazimo da osvojimo i četvrti”, zaključio je El Ninjo.

Galerija

Bonus video: