Marić: Imamo šansu protiv Mike

Razlog za optimizam je i u činjenici da je većina najiskusnijih fudbalera ostala pod Golubinjom, u međuvremenu se vratio i Nenad Stojanović, a stigla su i neka pojačanja
74 pregleda 0 komentar(a)
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Nedeljko Vlahović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.07.2013. 12:28h

Deset dana dobrog rada nije baš dovoljno da na megdan jermenskoj Miki Pljevljaci izađu potpuno spremni, ali će dvadesetak odrađenih treninga i dvije kontrolne utakmice svakako poslužiti da šanse za prolaz u drugu rundu budu koliko-toliko realne.

U svakom slučaju, boravak na Zlatiboru bio je pun pogodak, jer su se uz prikupljanje neophodne doze kondicije igrači malo i osvježili, pa bi se u četvrtak ipak mogle čuti dobre vijesti za navijače Rudara, ali i ostale ljubitelje fudbala u Crnoj Gori.

Razlog za optimizam je i u činjenici da je većina najiskusnijih fudbalera ostala pod Golubinjom, u međuvremenu se vratio i Nenad Stojanović, stigla i neka pojačanja (Ćosović i Mijušković), što sve zajedno čini logičnim osmijeh na licu trenera Mirka Marića:

"Zadovoljan sam urađenim u protekle dvije sedmice i mislim da se na pravi način možemo suprotstaviti Jermencima, bez straha ili bijele zastave. Dva odigrana meča na Zlatiboru, sa lokalnim timom i libijskim Matšalom, pokazala su da imamo dovoljno aduta u ofanzivi, ali i da pomalo škripi u defanzivi, pa ćemo na tome malo poraditi do prve utakmice".

"Mnogo nam znači povratak Stojanovića, a ne brinem za sredinu terena gdje su Vlahović, Brnović, Kaluđerović, Sekulić, Rustemović... Ako uspijemo da složimo odbranu kako treba, zašto da bježimo i od uloge favorita. Bar u prvom duelu, a za revanš, vidjećemo", kaže mladi stručnjak.

I dok se ekipa sprema za novo evropsko iskušenje, upravu kluba i dalje muče finansijske brige. Para nema, a od toga da li će ih biti i koliko, zavisiće i ambicije u narednoj sezoni. Preskakanje prve prepreke u kvalifikacijama za Ligu Evrope, došlo bi kao kec na desetku i riješilo dobar dio problema. U suprotnom...

"Moje je da razmišljam o igri i učinku momaka na terenu. I zaista vjerujem da možemo korak dalje nego prošlog jula kada nas je u prvom kolu izbacio Širak, takođe iz Jermenije. Ovog puta rival nema prošlogodišnju prednost, odnosno bolju uigranost i fizičku pripremljenost, pošto ni njima prvenstvo nije počelo".

"Dakle, na toj početnoj crti sada smo izjednačeni, dok na ciljnoj očekujem malu prednost za nas. Dovoljno će biti i za prsa, pa da proslavimo uspješan start i najavimo još jednu dobru sezonu za Rudar", zaključuje Marić.

Bonus video: