Teves: Moj problem je što sam bio iskren

„Na početku karijere u Engleskoj bio sam 'usijana glava'. Ako bi me trener zamijenio, psovao bih ga i vrijeđao. Više nisam takav, naučio sam da se ponašam lijepo”, rekao je Teves
1 komentar(a)
Teves, Foto: Beta/AP
Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.06.2013. 15:47h

Novi fudbaler Juventusa Karlos Teves priznao je da je tokom karijere imao problema s ponašanjem, ali je istakao da je naučio da se lijepo ponaša.

Teves je ovog leta iz Mančester sitija za devet miliona evra prešao u Juventus, a mogao bi da zaradi još šest miliona evra u zavisnosti od svojih nastupa i bonusa.

„Ja sam jednostavno iskren, možda je to bio problem. Na početku karijere u Engleskoj bio sam 'usijana glava'. Ako bi me trener zamijenio, psovao bih ga i vrijeđao. Više nisam takav, naučio sam da se ponašam lijepo”, rekao je Teves za „Tutosport”.

Teves je tokom karijere imao mnogo problema s ponašanjem, a najpoznatiji je kada je u posljednjim minutima utakmice protiv Bajerna iz Minhena u Ligi šampiona, odbio da uđe u igru i tako razbjesnio trenera Roberta Manćinija.

„To je na televiziji izgledalo mnogo gore nego što je bilo. Kada je trener odlučio da zamijeni Edina Džeka i uvede defanzivca, iznervirao sam se i sjeo na klupu”.

„U tom trenutku ljut je bio Džeko, koji je na bosanskom jeziku vrijeđao Mačinija, a trener je odgovorio na italijanskom. To je bila nestvarna scena”, rekao je Argentinac.

„Sjedio sam i pričao sa Zabaletom, a Manćini se tada okrenuo i vidio da sjedim. Ali, on je bio ljut zbog svađe sa Džekom i istresao se na meni”.

„Moj odnos s Manćinijem nije uvijek bio savršen, ali veoma smo se poštovali”, dodao je Teves.

On je rekao i da ne želi po svaku cijenu da postiže golove i da će u Juventusu raditi za ekipu.

„Pokušaću da pravim lijepe poteze i asistiram saigračima. Ali, ako mi se ukaže prilika, znaću da pronađem put do mreže”.

„Volim da postižem golove, ali nisam egoista. Za mene su svi golovi isti, najvažnije je da lopta pređe liniju”, rekao je on.

Mediji su spekulisali da će Teves preći u Real Madrid i tako ponovo igrati s bivšim saigračem iz Mančester junajteda Kristijanom Ronaldom.

„Idealna napadačka trojka, uz mene, jesu Vejn Runi i Leo Mesi. To su igrači koji od mene prave sanjara, a ne Ronaldo”, rekao je Teves.

Bonus video: