Mugoša raspustio Upravni odbor

Da li će najavljene promjene donijeti stvarni pomak u klubu koji je prošlog mjeseca nedobijanjem licence za nastup u Evropi ispisao najtamniju stranicu u istoriji, ostaje da se vidi
9 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.06.2013. 07:29h

Najava stvarnih promjena u klubu, ili samo „kozmetika” - predsjednik Skupštine Budućnosti Miomir Mugoša raspustio je članove Upravnog odbora i najavio imenovanje novih za sljedeću sedmicu.

To znači da će aktuelni vicešampion dobiti novu upravu kluba, uključujući i predsjednika Borda direktora, jer je dosadašnji Dragan Mijajlović u posljednjih pola godine tu funkciju obavljao samo formalno.

Da li će najavljene promjene donijeti stvarni pomak u klubu koji je prošlog mjeseca nedobijanjem licence za nastup u Evropi ispisao najtamniju stranicu u istoriji, ostaje tek da se vidi.

Novi upravni odbor imaće prevashodni zadatak da sanira ogromni dug, jer su potraživanja zaposlenih, bivših igrača i države premašila milion eura.

Skupštinom akcionara kluba, koja je održana kasno uveče u četvrtak 27. januara, predsjedavao je Miomir Mugoša, koji predstavlja većinskog vlasnika, glavni grad Podgoricu. Jedini manjinski akcionar do sada je bio bivši direktor Žarko Vukčević (0,02 odsto akcija), ali je na Skupštini najavljena promjena strukture vlasništva.

U saopštenju se kaže:

“Skupština akcionara FK Budućnost pokrenula je postupak za realizaciju svoje odluke iz 2007. godine, kojom je predviđeno da se dio akcija Kluba ustupi sadašnjim i bivšim zaposlenima i igračima, kao i navijačima. Odlukom je precizirano da Glavni grad - Podgorica, koji je sada jedini akcionar kluba, ustupi 10 odsto akcija - i to osam odsto sadašnjim i bivšim zaposlenima i igračima, a dva odsto navijačkoj grupi “Varvari”, navodio se u saopštenju.

Razmatrana su i ostala tekuća pitanja. Zanimljivo da najveći administrativni propust kluba, nedobijanje licence za nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope, nije ni pomenut u saopštenju.

“Usvojena je tehnička izmjena Statuta, a razmatrana su tekuća pitanja, uključujući i finansijsko poslovanje Fudbalskog kluba. Predložene su i mjere za unapređenje poslovanja, a značajan finansijski podsticaj, pored ostalog, očekuje se od prodaje fudbalskog terena na Marezi putem javnog oglasa koji je raspisan prošle sedmice. U skladu sa dnevnim redom, razriješeni su svi članovi Upravnog odbora kluba, a izbor novih obaviće se sljedeće nedjelje kada će se održati nastavak sjednice Skupštine akcionara”, kaže se na kraju u saopštenju.

U upravnom odboru, makar na papiru, do sada su sjedjeli predsjednik Dragan Mijajlović, te članovi Blatota-Baća Radović, Željko Vuković, Pavle Radulović i Velibor Milošević.

Bonus video: