I djevojčice igraju fudbal u Pljevljima

Zoran Vuković, nekadašnji defanzivac Rudara, Budućnosti, Jedinstva i Mornara, nedavno je u Pljevljima osnovao Školu fudbala Breznica.
3 komentar(a)
Ažurirano: 29.06.2013. 10:14h

Zoran Vuković, nekadašnji defanzivac Rudara, Budućnosti, Jedinstva i Mornara, nedavno je u Pljevljima osnovao Školu fudbala Breznica.

Za kratko vrijeme, ova škola postala je pravi fudbalski pokret u najsjevernijem crnogorskom gradu - ekipa ima čak 120 članova, od čega 70 dječaka i 50 djevojčica.

Vuković je posebno ponosan na ovu drugu brojku:

"Po prvi put u Pljevljima žene igraju fudbal. Osnovali smo ženski fudbalski klub, interesovanje je toliko da ćemo uskoro igrati Prvu ligu Crne Gore. Najviše su nam pomogli Zoran Mijović i Sandra Mijović iz Fudbalskog saveza Crne Gore, kao i Slavica Krstajić iz Opštine Pljevlja", kazao Vuković.

Škola je osposobljena i stručnim kadrom - osim Vukovića, sa dječacima i djevojčicama svakodnevno rade dugogodišnji pomoćni trener Rudara Sabahudin Bekto, bivši igrač Municipijuma Dragan Vrećo, te nekadašnji igrač Pljevalja Alen Pajević.

"Dječaci će igrati ligu pjetlića Sjeverne regije, kao i Đetić ligu. Moram da istaknem da imamo brojne sponzore, te da djecu vodimo svuda po Crnoj Gori i regionu. To je posebno značajno, jer mogu da vide kako se radi i trenira u okruženju", kaže Vuković.

Bonus video: