Šćepanović u Iranu

Najbolji igračMladosti Marko Šćepanović danas putuje za Iran, gdje će pokušati da dogovori transfer sa tamošnjim prvoligašem Rah Ahanom
63 pregleda 2 komentar(a)
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marko Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.06.2013. 09:14h

Mladost bi mogla da bude žestoko oslabljena na mečevima sa Videotonom u kvalifikacijama za Ligu Evrope - najbolji igrač Marko Šćepanović danas putuje za Iran, gdje će pokušati da dogovori transfer sa tamošnjim prvoligašem Rah Ahanom.

"Ostajem do utorka. Do tada bi trebalo da potpišem ugovor. Ako ne, vratiću se nazad i pokušati da stignem za Videoton", kaže Šćepanović.

Bivši vezista Budućnosti i mađarskog Peščija, koji je u minuloj sezoni bio treći strijelac lige sa 14 golova, pokušaće tako da na Bliskom Istoku naplati dobre partije sa crnogorskih terena.

Rah Ahan, klub iz glavnog grada Irana Teherana, završio je prošlu sezonu na osmom mjestu. Trener je bio Ali Daei, popularni “kralj” - nekadašnji napadač Bajerna, bivši kapiten i selektor Irana, hodajuća institucija tamošnjeg fudbala.

On je, međutim, prije desetak dana preuzeo klupu Persopolisa, najvećeg iranskog kluba, dok je novi trener Rah Ahana postao Mansur Ebbahimzadeh.

Klub za koji igraju Iranci, po jedan Brazilac i Tunižanin, izdvaja se po simpatičnom nadimku - vozači lokomotive, odnosno mašinovođe! Ako potpiše za Rah Ahan, Šćepanović neće biti jedini Crnogorac u iranskom fudbalu.

Dres Sepahana, tima sa čije klupe komanduje nekadašnji selektor Crne Gore, Hrvat Zlatko Kranjčar, nosi Radomir Đalović.

Mladost 14. jula gostuje Videotonu i prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Sa ili bez Šćepanovića - razlika je velika...

Bonus video: