Teves: Čast je nositi Del Pjerovu desetku

"Velika je čast nositi Del Pjerov dres. On je veliki šampion i neizmjerno ga cijenim. Veliki je izazov nositi desetku u bilo kojem klubu"
2 komentar(a)
Teves, Foto: Beta/AP
Teves, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 27.06.2013. 16:46h

Argentinac Karlos Teves predstavljen je danas u Torinu, dan nakon što je sa balkona hotela "Prinćipi Pijemonte" pozdravljao oduševljene navijače Juventusa.

U Torinu je zavladala prave "Tevesmanija", a list "Tutopsort" napisao kratko i jasno: "Ovo je dan Karlosa Tevesa". Italijanski mediji tvrde da šampion Serije A još od kraja afere "kalćopoli" nije doveo tako zvučno pojačanje, pa je jasno zašto je u najpopularnijem klubu na Apeninima zavladalo toliko oduševljenje.

Čelnici Juvea su doskorašnjem napadaču Mančester sitija uručili desetku - broj na dresu koji je do prošle sezone nosio neponovljivi Aleks Del Pjero. To je najbolji znak koliko vjeruju, ali i koliko očekuju od njega.

"Velika je čast nositi Del Pjerov dres. On je veliki šampion i neizmjerno ga cijenim. Veliki je izazov nositi desetku u bilo kojem klubu. Znam to iz vremena dok sam igrao za Boku juniors. Nosio sam desetku, koja je nekada pripadala Maradoni", kazao je Teves.

Argentinac je stigao iz Engleske u transferu vrijednom 12 miliona eura. Italijanski mediji odmah su ispred njega postavili visoku ljestvicu - pitali su ga da li očekuje da bude najbolji strijelac Serije A.

"Ne, ne razmišljam o tome. Sve o čemu mislim jesu ciljevi na nivou tima. Važno je osvojiti još jednu titulu u Seriji A i napraviti korak više u Ligi šampiona", kazao je Teves, uz izjjavu da mu je neizmjerna čast što će nastupati za Juventus.

"U pitanju je jedan od najvećih klubova na svijetu. Takođe, uvijek mi se dopadao italijanski fudbal. Nadam se da ću donijeti kvalitet više, i mom timu i cijelom šampionatu".

Za Tevesa je bio zainteresovan i Milan, ali je Juve bio konkretniji.

"Da raščistim - nisam pričao sa Galijanijem. Posljednji put smo pričali prošle godine", istakao je Argentinac.

Dolaskom Tevesa biće zaoštrena konkurencija u napadu Juventusa. Uz Vučinića, Đovinka, Matrija i Kvaljarele, tu je i Fernando Ljorente, koji je stigao iz Atletik Bilbaoa. Još ako dođe Stevan Jovetić...

Bonus video: