Mikoli se izvinio što je vrijeđao legendarnog sudiju Falkonea

"Tražim oproštaj od Palerma i moje porodice koja me je vaspitala u duhu najviših vrijednosti i poštovanja drugih ljudi", rekao je Mikoli.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 15:28h

Bivši kapiten Palerma, Fabricio Mikoli izvinio se danas zbog uvreda koje je izrekao na račun legendarnog italijanskog sudije Đovanija Falkonea, koga je mafija 1992. ubila tako što je minirala put kojim se kretao njegov automobil.

Dan pošto je pet sati odgovarao na pitanja tokom istrage u vezi optužbe da se bavio iznudama, Mikoli je bio na ivici suza na konferenciji za novinare u Palermu,

"Tražim oproštaj od Palerma i moje porodice koja me je vaspitala u duhu najviših vrijednosti i poštovanja drugih ljudi", rekao je Mikoli.

Po dobijanju optužnice za iznudu, Mikoli je, navodno, rekao da je Falkone "prljavi sudija".

Mikoli je navodno angažovao sina jednog mafijaškog "bosa" kako bi iznudio novac koji je pozajmio jednom noćnom klubu.

List "Republika" je objavila da postoje dokazi da je Mikoli uvrijedio Falkonea, koji je ubijen u snažnoj eksploziji u kojoj je stradala i njegova supruga i tjelohranitelji na putu u blizini Palerma prije 21 godinu.

"Ja sam fudbaler, a ne mafijaš", rekao je 34-godišnji Mikoli i dodao da je on "protiv svega u šta vjeruje mafija".

Falkone je bio jedan od najpoznatijih sudija, boraca protiv mafije i igrao je značajnu ulogu u privođenju više od 360 kriminalaca koji su osuđeni osamdesetih i 90-tih godina u Italiji.

Galerija

Bonus video: