Grizi, a ne Grizu: Grizmanova šansa života

"Mislim da nas je teško pobijediti, imamo dobar blok, napredovali smo mnogo u odbrani. U napadu smo uvijek opasni", kazao je Grizman
2 komentar(a)
grizman, Foto: Reuters
grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2018. 11:20h

Ovo bi mogla da bude godina Antoana Grizmana.

As Atletika je lider "trikolora" na Mundijalu, nacija čeka na njegov završni pečat u nedjelju, u Moskvi.

"Nije me briga kako ću igrati, samo da pobijediimo. Ne mislim na sebe nijednog trenutka, ovo je šansa generacije", rekao je Grizman, koji bi osvajanjem Mundijala istakao najozbiljniju kandidaturu za Zlatnu loptu.

"Nijednog jedinog sekunda ne razmišljam o tome, želim samo titulu".

Francuzi žele da Grizman bude vođa u finalu, kao Zidan prije dvije decenije. Odavno to čekaju ga "Grizu" postane "Zizu".

"Više volim kad me zovu Grizi", kazala je zvijezda "trikolora"..

Francuska je do finala pokazala kvalitet, stabilnost u igri, čvrstinu...

"Mislim da nas je teško pobijediti, imamo dobar blok, napredovali smo mnogo u odbrani. U napadu smo uvijek opasni", kazao je Grizman.

Nakon plasmana u finale, iz Belgije su se čule prilčno žestoke kritike na račun francuskog stila.

"Radije ću da izgubim sa ovakvom Belgijom, nego da pobijedim kako pobjeđuje Francuska", rekao je Eden Azar, dok je Tibo Kurtoa igru francuskog tima nazvao "sramnom".

"Izgleda da oni vjeruju da njihov Čelsi igra kao Barselona. Apsolutno me ne zanima kako smo igrali, zanima me samo pobjeda", kazao je Grizman.

To je filozofija Grizmanovog trenera u klubu...

"Simeone je najbolji trener u pripremi defanzivne taktike. Ima svoje metode, neke sitnice, koje sam objasnio saigračima u nacionalnom timu", objasnio je Grizman.

Bonus video: