Anćeloti predstavljen: Real će pobjeđivati i igrati spektakularno

"Obećavam da sve nas u Realu čeka sezona puna radosti", jasan je bio novi trener "kraljevskog kluba"
0 komentar(a)
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Karlo Anćeloti, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2013. 13:01h

Karlo Anćeloti je predstavljen u Real Madridu, dočekan je ovacijama i gromoglasnim aplauzom, a nakon samo nekoliko minuta poentirao je izjavom koja je vjerovatno odmah kupila razmažene navijače "merengesa":

"Real će pobjeđivati i igrati spektakularno!", rekao je Anćeloti i dao do znanja svima da je svjestan da u Madridu nekada ni pobjede, niti trofeji nisu dovoljni ako se do njih ne dolazi sa stilom.

Kako god, Italijan je konačno stigao tamo gdje je želio i gdje ga žele, jer je Real više od mjesec pokušavao da nagovori Pari Sen Žermen da ga pusti.

"Klub je uradio veliki posao da bi me angažovao, i zaista nije bilo lako. Želim da se zahvalim i Pari Sen Žermenu za iskustvo koje mi je donio francuski fudbal. Sada sam u Realu, spreman sam da radim u najvećem klubu na svijetu", kazao je Anćeloti.

Karlito je potpisao ugovor do 2016. godine, ali danas nije gledao toliko naprijed:

"Obećavam da sve nas u Realu čeka sezona puna radosti", jasan je bio novi trener "kraljevskog kluba".

Anćeloti zna i da je glavni cilj – Liga šampiona.

"Real odavno čeka 10. titulu i ja sam dobio čast da je napadnem. To jeste odgovornost, ali nemam problem, to mi je motiv više u radu", rekao je trener koji ima dvije titule prvaka Evrope sa Milanom.

Novog trenera je predstavio predsjednik Reala Florentino Peres.

"Danas počinje nova era Reala sa velikim trenerom, ali i fenomenalnom osobom, koju krasi nevjerovatna inteligencija. On je imao san da trenira Real, sada mu je ispunjen i vjerujem da možemo mnogo zajedno", rekao je Peres.

Anćeloti je nacionalne titule osvajao sa Milanom,Čelzijem i PSŽ-om, nije jedino sa Juventusom, a dva trofeja u Ligi šampiona ga čine jednim od najcjenjenijih trenera na svijetu u posljednjih desetak godina.

Španski mediji su sigurni da je Real njegovim dovođenjem u startu povratio šmek džentlmenskog kluba koji je, kako vjeruju tiražni "As" i "Marka", prethodne tri godine bio narušen kada je na klupi bio kontroverzni Žoze Murinjo.

Italijan je za sobom doveo i pomoćnika Pola Klemena iz Pariza, a prvi asistent će mu biti legendarni as Zinedin Zidan, čijim je spektakularnim golom iz voleja Real osvojio posljednju titulu prvaka Stagog kontinenta 2002. godine.

Bonus video: