Obeštećenjem prebili za dug fudbaleru

Budućnost je tako ostala bez ponajboljeg fudbalera godinu prije isteka ugovora, ali nije zaradila puno - veći dio obeštećenja prebijen je za dug koji je Brazilac oprostio klubu
6 komentar(a)
flavio, Foto: Savo Prelević
flavio, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.06.2013. 15:20h

Brazilac Flavio uspješno je prošao probu u Azerbejdžanu i potpisao ugovor za Inter iz Bakua, vicešampiona tamošnje lige.

Budućnost je tako ostala bez ponajboljeg fudbalera godinu prije isteka ugovora, ali nije zaradila puno – kako smo saznali, veći dio obeštećenja prebijen je za dug koji je Brazilac oprostio podgoričkom klubu, kako bi mu bio omogućen transfer u inostranstvo (oko 20 hiljada eura).

“Zahvaljujem se mom prethodnom klubu Budućnosti, saigračima i navijačima. Drago mi je što sam tamo proveo neko vrijeme i upoznao mnogo prijatelja. Želim vam puno sreće, hvala FK Budućnost”, napisao je Flavio na svom profilu na Fejsbuku.

Nakon što su nedobijanjem licence za nastup u Evropi priredili klubu najveću blamažu u istoriji, čelnici Budućnosti dozvoljavaju fudbalerima da ipak igraju evropska takmičenja, ali u drugim klubovima – prije Flavija, Podgoričane je napustio još jedan od najboljih fudbalera, Admir Adrović (pristupio rumunskom Panduriju), dok je Stefan Mugoša već desetak dana na probi u FC Tokiju.

Budućnost prodaje, ali ne zarađuje puno. Kako se moglo čuti iz izvora bliskih klubu, Adrović, dvostruki uzastopni najbolji strijelac lige, prodat je Panduriju za tričavih 60 hiljada eura, iako je cijena za najboljeg strijelca samo šest mjeseci ranije iznosila cijelih 200 hiljada.

Prodaje, uostalom, ne bi bile neuobičajene da Budućnost dovodi nove fudbalere. A pojačanja, za sada, nema ni na vidiku. Pitanje je da li su i potrebna, kada je klubu zabranjeno da igra u Evropi.

Iz kluba se, takođe, ni nakon 20 dana još niko nije oglasio povodom najvećeg šamara u istoriji, nedobijanja licence za nastup u Evropi. Oglasio se, zapravo, samo predsjednik Borda direktora Dragan Mijajlović - izjavom da on više nije predsjednik , te da nema nikakve veze sa nedobijanjem licence.

Ako nema predsjednika, ni sportskog direktora (to mjesto je upražnjeno već godinu) pitanje je ko je ostao u klubu. Miomir Mugoša “vlada” sa mjesta predsjednika Skupštine, a tu je još samo izvršni direktor Budimir Miranović.

Bonus video: