Karlo Anćeloti novi trener Real Madrida

U kratkom saopštenju na zvaničnom sajtu kluba navodi se da je doskorašnji trener Pari Sen Žermena potpisao ugovor do 30. juna 2016. i da će se zvanična prezentacija održati sjutra
0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Anćeloti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.06.2013. 11:24h

Sada je i zvanično - Italijan Karlo Anćeloti novi je trener Real Madrida.

U kratkom saopštenju na zvaničnom sajtu kluba navodi se da je doskorašnji trener Pari Sen Žermena potpisao ugovor do 30. juna 2016. i da će se zvanična prezentacija održati sjutra u 13 časova u Kraljevskom salonu stadiona "Santjago Bernabeuu".

Kako piše "Marka", zvaničnoj potvrdi ove informacije prethodio je kraći sastanak Anćelotija i predsjednika Reala Florentina Peresa, na kojem su dogovoreni posljednji detalji trogodišnjeg angažmana.

Real Madrid je sedmi klub u trenerskoj karijeri popularnog Karlita, nakon Ređane, Parme, Juventusa, Milana, Čelzija i PSŽ-a.

Očekuje se da će Madriđani, nakon imenovanja trenera, krenuti u potragu za pojačanjima. Pred italijanskim stručnjakom nisu ni postavljani ciljevi, podrazumijeva se da su oni najveći - titula u Primeri i, iznad svega, trofej Lige šampiona koji Real nije osvojio već 11 godina.

Real je u minule tri sezone vodio Žoze Murinjo. Otišao je zbog neslaganja sa svima - navijačima, medijima, čak i pojedinim fudbalerima. Ipak, glavni razlog odlaska su tri uzastopna ispadanja u polufinalu Lige šampiona.

Bonus video: