Radojičić: Ne otpisujte nas unaprijed

"Prije početka domaće lige nismo bili ni među pet kandidata za titulu, pa smo na kraju završili prvi. I ovoga puta sam veliki optimista, iako je protivnik težak"
4 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.06.2013. 11:38h

Vijest da će u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Sutjeska igrati sa moldavskim Šerifom, trener Nikšićana Dragan Radojičić dočekao je na Tari, gdje se ekipa priprema za evropska iskušenja.

"Dobili smo izuzetno dobrog protivnika, ekipu koja je u posljednjih nekoliko godina napravila zapažene rezultate u Evropi i koja je sada već poznato evropsko ime. U pitanju je klub koji puno ulaže, koji ima jedan od najboljih trening centara u istočnoj Evropi, što je svakako preduslov za dobre rezultate koje su postizali", bila je prva impresija Radojičića.

Šerif je favorit, ali se Sutjeska neće predati, tvrdi trener crnogorskog šampiona.

"Biće teško, ali je dobra stvar što prvu utakmicu igramo u Moldaviji. Pokušaćemo tamo da izborimo povoljan rezultat kako bismo u revanšu na našem terenu jurili ono što mnogima u ovom trenutku izgleda nemoguće, ali budite sigurni da ću već od nas na taj način pripremati ekipu, i psihološki i fizički".

Ne otpisujte nas unaprijed, kao da je želio da kaže Dragan Radojićić.

"Prije početka domaće lige nismo bili ni među pet kandidata za titulu, pa smo na kraju završili prvi. I ovoga puta sam veliki optimista, pokušaću to da prenesem na igrače. Ja ne baratam velikim riječima, ali obećevam da ćemo dati sve od sebe da dostojno reprezentujemo crnogorski fudbal, naš klub i naš grad. Kakav će biti rezultat, to ne mogu da kažem", rekao je trener Sutjeske.

Prva utakmica igra se 16. jula u Tiraspolu, revanš je 23. jula u Nikšiću. Trener Sutjeske je odmah nakon žrijeba počeo da prikuplja podatke o protivniku.

"U roku od pet minuta nakon žrijeba čuo sam se sa nekim prijateljima, saznao sam osnovne informacije i naručio CD-ove sa utakmicama našeg protivnika. Šerif je, kao i uvijek, doveo dosta novih igrača, između ostalih i bivšeg igrača Zete i Zvezde Kadua, tako da treba da vidimo kakva su im pojačanja. Vjerujem da ću već sjutra imati snimke nekih utakmica", kaže Radojičić.

Trener Nikšićana razgovaraće i sa doskorašnjim prvotimcem Sutjeske Baćom Nikolićem, koji je igrao za Šerif prije tri godine.

"Naravno da ćemo se čuti, i Baćo će biti od neke pomoći, iako je igrao tamo prije tri sezone, a Šerif je od tada značajno promijenio tim", zaključio je Radojičić.

Bonus video: