Mladen Božović potpisao za Tom

"Božović je novi golman Toma i priključiće se ekipi 1. jula na pripremama u Moldaviji", stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba iz Tomska
76 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.06.2013. 09:53h

Mladen Božović mijenja klub, do sada je to bilo izvjesno, a od sinoć je i definitivno - golman crnogorske reprezentacije će od naredne sezone stajati na golu ruskog premijerligaša Toma iz Tomska.

Popularnom Bonji je na kraju minule sezone istekao ugovor sa mađarskim Videotonom i već mjesecima unazad se praktično znalo da on neće biti produžen.

Tom je bio dovoljno brz, pa je Božović već prošao ljekarske preglede u tom klubu.

"Božović je novi golman Toma i priključiće se ekipi 1. jula na pripremama u Moldaviji", stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Toma (fctomtomsk.ru), ali se ne navodi na koliko je "jedinica" Crne Gore potpisala.

Tom se nedavno vratio u Premijer ligu Rusije nakon što je bio drugoplasirani u Drugoj ligi, iza Urala.

Ovaj 28-godišnji Podgoričanin je u Mađarskoj bio tri sezone i pamtiće se kao jedan od ključnih igrača tog kluba u osvajanju jedine šampionske titule u istoriji.

Takođe, Božović je za to vrijeme u Sekešfehervaru osvojio i Kup, Ligakup i dva Superkupa.

"Videoton je zadovoljan mojim učinkom i ponudio mi je nastavak saradnje. Ipak, uslovi nisu baš primamljivi, pa ću na ljeto vjerovatno promijeniti sredinu", rekao je nedavno Božović za mađarski "Nemzetisport" i najavio rastanak.

Božović je prije Videotona branio za Partizan (od 2008. do 2010), a ranije je bio član Zabjela, Budućnosti, Koma i Mladosti.

Bonus video: