OFK Titograd bez pogodaka na gostovanju na Farskim Ostrvima

OFK Titograd će protiv B36 prolazak u drugi krug kvalifikacija za Ligu Evrope tražiti u Podgorici
178 pregleda 0 komentar(a)
mladost igalo, Foto: Filip Roganović
mladost igalo, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.07.2018. 20:33h

OFK Titograd je remizirao u prvoj evropskoj utakmici pod tim imenom. Pobjednik Kupa Crne Gore, Mladost, u međuvremenu je vratila staro ime, OFK Titograd, koji je startovao bez pogodaka u kvalifikacijama za Ligu Evrope na gostovanju B36 Toršavnu.

Iako nenavikli na igru na vještačkoj podlozi, izabranici Aleksandra Miljenovića su od starta nametnuli inicijativu domaćoj ekipi sa Farskih Ostrva. Već u drugom minutu Ivan Novović je izveo korner, nakon kojeg je u gužvi neko od njegovih saigrača zahvatio loptu ali je golman domaće ekipe Roj Heince, sjajno odbranio. Nastavio je OFK Titograd sa napadima, kontrolisali su fudbaleri podgoričke ekipe loptu, ali do poluvremena nijesu uspjeli da stvore stopostotnu šansu.

Ali jeste domaćin u finišu poluvremena je iz odlične pozicije Estonac Kaimar Sag promašio gol koji je čuvao Damir Ljuljanović.

U nastavku je opet OFK Titograd furiozno krenuo prema naprijed, želeći da već u prvom duelu kvalifikacija dođe do rezultata kojim bi u narednoj rundi kvalifkacija obezbijedio okršaj sa slavnim turskim klubom, Bešiktašem, koji je prošle sezone odlično igrao u Ligi šampiona.

Ofanziva se, međutim, nije isplatila. Razlog je, izuzetno raspoloženi 18 -godišnji Heince. On je u 57. minutu odbranio zicer Ljuljđuraju, od kojeg je bio uspješniji i devet minuta kasnije. Heinze je izišao i kao pobjednik u sjajnoj šansi koju je u 72. minutu imao Kalezić. Potvrda velike inicijative OFK Titograda su devet izvedenih kornera, B36 nije imao nijedan, ali je do kraja sačuvao mrežu.

Revanš sa B36 Toršavnom OFK Titograd će odigrati 18. jula u Podgorici.

B36 TORŠAVN - OFK TITOGRAD 0:0

Farska Ostrva - Stadion Gindadalur-Toršavn. Sudija: Aleksandrs Anufrijevs (Letonija). Žuti kartoni: Nilsen, Jakobsen i Čislevič) (B36), Radulović (OFK Titograd).

B36: Heince - R. Samuelsen (od 83. H. Samuelsen), Petersen, Faero - Jakobsen (od 76. G. Samuelsen), Nilsen - Olsen, Čislevič, Magnuson (od 69. Heineson) - Sag.

OFK Titograd: Luljanović - Roganović, Radulović, Ojdanić, Novović - Miličković, Nikolić, Ljuljđuraj - Petrović (od 62. Pavlović), Jovanović (od 71. Raičević), Kalezić.

Bonus video: