Trenčin za tri minuta srušio nade solidne Budućnosti

Revanš je za sedam dana u Slovačkoj.
168 pregleda 2 komentar(a)
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
FK Budućnost - Trenčin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.07.2018. 20:34h

Budućnost je promašivala, promašivao je i Trenčin, ali i pokazao da je mnogo ozbiljniji tim od podgoričkog u ovom trenutku.

Pokazao je to i rezultat, koji rijetko kada prevari - slovački predstavnik je pobijedio sa 2:0 i napravio veliki korak ka plasmanu u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trenčin je imao prvu veliku šansu na meču koju je osujetio golman Milan Mijatović u 17. minutu, a onda je odgovorila Budućnost kada je odličnu priliku propustio Igor Vukčević.

Nije pogodio, zaustavio ga je čuvar mrežeIgor Šemrinec, a kazna je bila najsurovija moguća, jer nisu prošla ni dva minuta prije nego je napadač iz Bosne i Hercegovine Hamza Čataković donio prednost gostima.

Uradio je to na fenomenalan način - šutem lijevom nogom sa 25 metara u 27. minutu, i to tehnički savršenim udarcem, pa Mijatović i nije imao šansu...

Taj pogodak je očigledno loše uticao na tim Zorana Govedarice, jer je već u 30. na semaforu stajalo 2:0.

Ovog puta se upisao Hrvat Antonio Mance - u 30. je iskoristio loše postavljanje kompletne odbrane Budućnosti i sa metar i po ubacio loptu u mrežu.

Budućnost je zasluža gol, ali je nastavila sa promašajima. Pamtiće se i zicer Igora Ivanovića sa peterca, te prilika "jedan na jedan" Balše Sekulića (obje u prvom poluvremenu), koje su mogle da promijene stvari.

U nastavku je viđena i stativa koju je pogodio Ivanović sa ivice kaznenog prostora, a posljednju priliku je imao Mihailo Perović u sudijskoj nadoknadi...

Revanš je 19. jula u Slovačkoj.

BUDUĆNOST - TRENČIN 0:2

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.000. Sudija: Mete Kalkavan (Turska). Strijelci: Čataković u 27. i Mance u 30. minutu. Žuti kartoni: Vukčević, Ivanović, Adžić, Mirković (Budućnost), Jem, Zubairu, Džulijen (Trenčin).

Budućnost: Mijatović, Đurišić, Milić, Adžić, Tučević, Mirković, Mijić (87. Bakić), Vukčević (48. Roganović), Ivanović, Vlaisavljević, Sekulić (79. Perović).

Trenčin: Šemrinec, Jem, Šulek, Laurens (84. Van Arnhem), Džulijen, Čataković, El Mahdiu, Zubairu, Slegers, Mance (59. Ume), Azango.

Bonus video: