Vilanova: Želim Tijaga Silvu

Vilanova je dao zeleno svjetlo da klub napuste Tijago Alkantara i David Vilja, kako bi prikupio potrebna sredstva za angažovanje Silva, koji je procijenjen na 40 miliona eura od strane rukovodstva "svetaca"
0 komentar(a)
Tijago Silva, Foto: Www.rantsports.com
Tijago Silva, Foto: Www.rantsports.com
Ažurirano: 23.06.2013. 11:36h

Barselona je dala bogatstvo za dovođenje Nejmar, dosadašnjeg člana Santosa.

Međutim, svi su izgledi da supertalentovani napadač neće biti jedini Brazilac koji će stići ovog ljeta na "Nou Kamp ".

Nije tajna da su Katalonci u potrazi za kvalitetnim štoperom i da je Tito Vilanova jasno rekao da želi da vidi Tijaga Silvu u svom timu za novu sezonu.

Kapiten PSŽ-a je, i pored povreda, imao odličnu sezonu u redovima novog šampiona Francuske, ali nije zadovoljan time što odlazi Karlo Anćeloti.

Zbog toga se lako može desiti da napusti "Parka prinčeva".

"Želim Tijaga Silvu u Barseloni, kratko i jasno. Imamo sjajan tim, ali ako dovedemo brazilskog asa, Barselona bi definitivno imala drim tim. Rukovodstvo kluba zna moj stav, nadam se da će biti u mogućnosti da mi ispuni želju”, rekao je Vilanova za katalonski “Sport".

Vilanova je dao zeleno svjetlo da klub napuste Tijago Alkantara i David Vilja, kako bi prikupio potrebna sredstva za angažovanje Silva, koji je procijenjen na 40 miliona eura od strane rukovodstva "svetaca".

Za Alkantaru će Barselona dobiti 18 miliona eura (blizu prelaska u Mančester junajted), dok Fiorentina za Vilju nudi 13.

Čelnici PSŽ ne žele da prodaju kapitena, ali ako Silva bude insistira na odlasku, dobiće zeleno svjetlo.

U tom slučaju, novac od njegove prodaje bio bi iskorišten za dovođenje David Luiza iz Čelzija.

Bonus video: