"Karioke" bolje od Italije

Tim Luis Felipea Skolarija je odradio još jedan veliki posao - izbjegao je Španiju u duelu za finale, pa će se u srijedu sastati sa Urugvajom ili Nigerijom, drugoplasiranom ekipom iz grupe B
2 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2013. 21:48h

Nejmar je bio strijelac i treći put u isto toliko utakmica, Fred je dva puta potvrdio kakav je golgeter, pa Italiji nije bilo spasa u Salvadoru - "karioke" su pobijedile sa 4:2 i u velikom stilu, sa tri trijumfa u grupi, obezbijedili prvo mjesto i plasman u polufinale.

Tim Luis Felipea Skolarija je odradio još jedan veliki posao - izbjegao je Španiju u duelu za finale, pa će se u srijedu sastati sa Urugvajom ili Nigerijom, drugoplasiranom ekipom iz grupe B.

Brazilce je u vođstvo doveo Dante u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ali su "azuri" poravnali već u šestom minutu nastavka nakon što je Mario Baloteli asistirao Emanueleu Đakeriniju.

Onda su na scenu stupili Nejmar i Fred - prvi je projektilom iz slobodnog udarca vratio prednost, a napadač Fluminensea (očekuje se da narednih dana potpiše za Šahtjor iz Donjecka) sa dva pogotka obezbijedio tri boda svom timu.

Italijani su prvobotno smanjili na 3:2 (Đorđo Kjelini), a potom su imali zicer za izjednačenje, ali je Kristijan Mađo glavom gađao u prečku.

U meču bez rezultatskog značaja, Meksiko je u Belo Horizonteu bio bolji od Japana sa (2:1). Strijelac oba gola za „sombrerose” je bio as Mančester junajteda Havijer Ernandes, dok je na drugoj strani pogodio napadač Štutgarta Šinđi Okazaki.

Sjutra je rasplet u grupi B - Španija igra sa Nigerijom, Fortalezi, a Urugvaj protiv Tahitija u Resifeu.

Galerija

Bonus video: