Blan novi trener PSŽ-a

Blan će ugovor zvanično potpisati početkom naredne nedelje, kada će i održati konferenciju za štampu na "Parku prinčeva“
0 komentar(a)
Blan, Foto: Beta AP
Blan, Foto: Beta AP
Ažurirano: 21.06.2013. 14:37h

Loran Blan je novi trener PSŽ-a, objavio je „La Parizijen“.

Bivši selektor Francuske i Naser Al Kelaifi, predsjednik "svetaca“, dogovoru su postigli danas, a ugovor će biti potpisan na godinu uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Blan će ugovor zvanično potpisati početkom naredne nedelje, kada će i održati konferenciju za štampu na "Parku prinčeva“.

"Ekskluzivna informacija - Loran Blan će biti novi trener PSŽ-a, dogovor je postignut danas", stoji na "Twiter" nalogu BeInSport kanala, televizije koja se nalazi u vlasništu "Qatar Investment Authority", koji je i vlasnik francuskog tima.

Blan će na klupi PSŽ-a naslijediti Karla Anćelotija, kome su sada otvorena vrata da preuzme Real Madrid.

On je trenersku karijeru počeo u Bordou, na čijoj je klupi bio od 2007. do 2010. godine i za to vrijeme je uspio da osvojio titulu prvaka i Kup Francuske (2009).

Selekciju Francuske vodio je od 2010. do 2012. godine.

Nakon odluke Anćelotija da napusti Pariz, čelnici kluba su pokušali da dovedu Žoze Murinja, Arsena Vengera, Rafu Benitesa, Andre Viljaš-Boaša i Fabija Kapela, ali su dobili negativan odgovor.

Na kraju je izbor pao na Blana, koji se spominjao kao potencijalni trener Rome.

Međutim, "vučica" se na kraju odlučila za Rudi Garsiju, dosadašnjeg trenera Lila.

Bonus video: