Keiroš ostaje na klupi Irana

Iran je četvrti uzastopni nastup na Svejtskom prvenstvu izborio u utorak pobjedom nad Južnom Korejom (1:0) u utakmici kojoj je prethodio verbalni rat između Keiroša i Kang-He Čoija, selektora Koreje
0 komentar(a)
Keiroš, Foto: Beta/AP
Keiroš, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2013. 14:04h

Portugalac Karlos Keiroš dogovorio je produžetak saradnje sa čelnicima Fudbalskog saveza Irana do završetka Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Šesdesetogodišnji stručnjak je na klupu Irana sjeo 2011. godine, a nastavak saradnje mu je ponuđen nakon što je reprezentaciju odveo do plasmana na planetarni šampionat.

Iran je četvrti uzastopni nastup na Svejtskom prvenstvu izborio u utorak pobjedom nad Južnom Korejom (1:0) u utakmici kojoj je prethodio verbalni rat između Keiroša i Kang-He Čoija, selektora Koreje, koji je podnio ostavku nakon tog poraza.

“Korejski trener stvorio je neobičnu atmosferu uoči utakmice. Priče o ratu, osveti i krvi nisu normalne i u 32 godine treniranja nisam se nikad susreo sa tim problemom”, rekao je Keiroš.

Keiroš je trenesku karijeru počeo 1981. na klupi selekcije Portugala do 20 godina.

Potom je vodio selekciju Portugala, Sporting iz Lisabona, Nagoju, Junajted Arab Emirates, Južnu Afriku, Real Madrid i ponovo selekciju Portugala.

U dva navrata bio je pomoćni trener u Mančester junajtedu.

Bonus video: