Prekida se Kup konfederacija?

“Takmičenje je postalo noćna mora za organizaciju. FIFA nije očekivala da će takmičenje proteći u savršenom miru, ali problemi su veći od svih očekivanja”, navodi list
1 komentar(a)
Brazil protesti, Foto: Beta/AP
Brazil protesti, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.06.2013. 12:24h

Nastavak Kupa konfederacija je pod velikim znakom pitanja zbog maosvnih protesta, objavili su danas brazilski mediji.

Brazilska radio stranica “SiBiEn” i internet stranica lista “Estado de Sao Paolo” prenijeli su izvještaje u kojima se špekuliše da protesti ugrožavaju turnir.

Više od milion ljudi izašlo je juče na proteste u stotinjak brazilskih gradova. Protesti, koji traju već dvije sedmice, pokrenuti su zbog visokih poreza, inflacije, korupcije i slabog stanja javnih službi, kao i zbog prevelikih troškova održavanja Kupa konfederacija i Svjetskog prvenstva.

“SiBiEn” ističe da jedan od osam timova učesnika Kupa vrši pritisak na svoje lidere da napuste takmičenje zbog zabrinutosti za članove porodica, koji su u Brazilu kako bi posmatrali mečeve.

“Estado de Sao Paolo” navodi da FIFA pregovara sa timovima u pokušaju da ih ubjedi da ostanu.

“Zbog protesta na ulicama brazilskih gradova, FIFA pregovara sa timovima da ostanu na Kupu.

Prema zakonu, nema nikakve garancije za bezbjednost, što bi moglo dovesti do prekida turnira”, piše list.

List napominje da su dva službena vozila FIFA bili meta napada u gradu Salvadoru, gdje je reprezentacija Urugvaja igrala sa Nigerijom i da je naloženo da ne nose zvaničnu odjeću svog nacionalnog tima van hotela.

Dnevnik “Folja de Sao Paolo” piše da su FIFA i učesnici turnira “užasnuti” situacijom u Brazilu.

“Takmičenje je postalo noćna mora za organizaciju. FIFA nije očekivala da će takmičenje proteći u savršenom miru, ali problemi su veći od svih očekivanja”, navodi list.

Za danas nema zakazanih mečeva, dok su sutra su na programu utakmica između Italije i Brazila u Salvadoru i Japana protiv Meksika u Belo Horizonteu.

Bonus video: