Bakić tri godine u Fiorentini

"Jedva čekam da počnem pripreme u novom klubu. Fiorentina je jedan od vodećih timova u Italiji,. Priželjkivao sam tu da dođem", istakao je Bakić
7 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2013. 11:36h

Treći crnogorski reprezentativac u Fiorentini - nakon Stevana Jovetića i Stefana Savića, stanovnik renesansnog grada od juče je i Marko Bakić!

Jedan od najtalentovanijih crnogorskih fudbalera potpisao je trogodišnji ugovor sa “violom” i definitivno rekao zbogom Torinu, klubu koji mu nije pružio pravu šansu.

"Ovo je važan korak u karijeri za igrača koji će napraviti veliku karijeru", kazao je “Vijestima” Bakićev menadžer Igor Gluščević.

I Bakić je prezadovoljan...

"Srećan sam, ovo sam priželjkivao još od kada je počeo ljetnji prelazni rok, o ovome sam maštao još zimus", kazao je 19-godišnji vezista.

Nakon što je posljednjeg dana avgusta prošle godine napustio Mogren i istovremeno postao član Torina i Fiorentine, a prvu godinu proveo u redovima “granate”, Bakić je sada 100 odsto “ljubičasti”.

"Jedva čekam da počnem pripreme u novom klubu. Fiorentina je jedan od vodećih timova u Italiji, ekipa koja je zaslužila da igra Ligu šampiona, iako nije uspjela. Priželjkivao sam tu da dođem", istakao je Bakić.

Iza sebe ostavlja tim koji se više nego bilo koji drugi u Italiji oslanjao na defanzivu, trenera koji je imao averziju prema bilo kakvoj vrsti rizika i koji mu je ukazao šansu tek u posljednjem kolu protiv Katanije.

"Vjerujem da mi Fiorentina odgovara, i zbog načine igre i zbog ljudi koji su tamo", - dodaje kapiten mlade reprezentacije Crne Gore.

Pitanje je da li će Bakić na početku priprema zateći Stevana Jovetića, koji je pred odlaskom iz Fiorentine, ali ga na “Artemio Frankiju” čeka Stefan Savić.

"Osim Savića, tu su još i Ljajić, Tomović i Seferović... Biće mi mnogo lakše sa njima, uvijek je lijepo kada vas dočekaju vaši ljudi", zaključuje Bakić.

Bonus video: