Evropski mečevi postali navika "metalurga"

"Napravićemo kratak uvod u trenažni proces. Izvršićemo medicinske preglede i testiranja, da vidimo u kom stanju se nalaze fudbaleri", istakao Miljanić
3 komentar(a)
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Čelik - Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2013. 08:57h

Fudbaleri Čelika sa dva lagana treninga krenuli su u nove obaveze. U odsustvu šefa stručnog štaba Slavoljuba Bubanje koji se nalazi na seminaru za PRO licencu u Tivtu, prozivku su izvršili Dejan Miljanić i Željko Čeha.

Nakon kratkotrajnog sastanka u svlačionici gdje je predočen plan i program rada „metalurzi“ su se odmah latili posla.

"Da bi bilježili dobre rezultate moramo da radimo naporno. Pauza je bila kratka, ali šta je tu je. Ciljevi i obaveze se uvijek moraju znati. Moramo dobro da se spremimo i zajedničkim snagama krenemo u nove pobjede. Želimo da napravimo tim koji neće zavisiti od pojedinca. Dakle, potrebno je da za svako mjesto u timu konkurišu po dva kandidata. Jasno je da nas nakon evropskih utakmica čekaju i pipreme za novu prvenstvenu sezonu", kazao je Miljanić.

Prvi dio priprema „metalurzi“ će odraditi na svom terenu. Naredna dva dana rezervisana su za testiranje fudbalera.

"Napravićemo kratak uvod u trenažni proces. Izvršićemo medicinske preglede i testiranja, da vidimo u kom stanju se nalaze fudbaleri. Još nije izvjesno da li ćemo negdje otputovati u ovom ciklusu priprema za evropske izazove. Tokom narednih dana neminovno je da se mnogo toga iskristališe. Evropska obaveza za naš klub postala je navika", zaključio je Miljanić.

Čelik je prošle sezone igrao četiri meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope - nakon što su eliminisali banjalučki Borac, Nikšićani su se namjerili na neuporedivo jači Metalurg iz Donjecka.

“Metalurzi” bi bili prezadovoljni ako bi i ove sezone preskočili jednu prepreku.

Na prvom trenigu nije bilo povrijeđenog Darka Bulatovića, a od igrača koji su iznijeli teret prošle sezone izostali su Ivan Ivanović, Radoslav Marjanović, Stevan Račić, Luka Bakoč i Đorđije Đikanović, odnosno Dilian Koleva koji se vratio u domovinu.

Trener „metalurga“ na raspolaganju ima 26 fudbalera - golmane Zorana Banovića, Suada Ličinu i Nemanju Vukovića, zatim Aleksandra Dubljevića, Zijada Adrovića, Predraga Videkanića, Danila Vukovića, Iliju Radovića, Borisa Bulajića, Nikolu Simića, Nenada Bubanju, Marka Kasalicu, Milovan Nikolića, Darka Zorića, Miroslava Todorovića, Vasilija Jovovića, Filipa Ćipranića, Dejan Kovačevića, Nikola Čolaković, Danila Pavićevića, Žarka Vilotijevića, Mirka Koprivicu, Marka Dževerdanovića, Andriju Bakrača, Filipa Jaredića, kao i tri nova igrača - Miroslava Todorovića, Bojana Kalezića i Milovana Nikolića.

Bakrač predstavnik crnogorskog četverca

Na žrijebu u Nionu koji će se održati u ponedeljak sekretar Čelika Vojislav Bakrač osim sopstvenog, predstavljaće i ostala tri kluba koji su obezbijedili evropsku vizu - Sutjesku, Rudar i Mladost.

Inače, Čelik će biti među nepovlašćenim klubovima u prvom krugu kvalifikacija za Ligu Evrope, što znači da će “metalurzima” biti potrebna sreća na žrijebu.

Jer, među mogućim protivnicima su Rozenborg, Žilina, CSKA Sofija, Videoton, Malme, Vojvodina... ali i dosta lakši Toršavn sa Farskih Ostrva, estonska Flora, letonski Skonto Riga...

Bonus video: