Škotska u "kockastom": Dresovi Hrvatske razgrabljeni u Glazgovu

Škotlanđani-independisti su otišli i korak dalje - dres Hrvatske bio je najtraženiji artikal u prodavnicama sportske opreme u Glazgovu
182 pregleda 1 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Reuters
Hrvatska, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2018. 16:18h

Fudbalski svijet voli autsajdere, nekako se podrazumijeva da neutralni ljubitelji fudbala uvijek navijaju za slabije, makar kada su u pitanju mečevi nacionalnih timova.

Postoje, međutim, i drugi razlozi, koji i nemaju baš mnogo veze sa fudbalom...

To se najbolje vidjelo u Škotskoj, gdje se, kako navode ostrvski mediji, masovno navijalo za Hrvatsku, zapravo protiv Engleske.

Škotlanđani-independisti su otišli i korak dalje - dres Hrvatske bio je najtraženiji artikal u prodavnicama sportske opreme u Glazgovu.

"Nije neuobičajeno da se to događa kada igra Engleska, ali ovo je bilo potpuno neočekivano - svi hrvatski dresovi su rasprodati u našim radnjama, a imali smo toliko narudžbi da jednostavno nismo mogli svima da udovoljimo", kazao je portparol "Najkijevog" šopa u Glazgovu.

Slično je, javljaju mediji, bilo i kada je Engleska igrala sa Švedskom.

"Oni najtvrdokorniji navijači Škotske zaista navijaju isključivo protiv Engleske, nije ih apsolutno briga ko je protivnik", rekao je Sendi Grivs, direktor kompanije "Greaves sport".

Bonus video: