Dalić: Srce mi je kao Moskva, Hrvatska je svjetsko čudo i fenomen

“Imali smo najteži put, jedina smo ekipa koja je igrala osam utakmica. Veliki je to napor, jako puno truda smo uložili, ali nije me strah što će biti u nedjelju. Francuzi su imali dan odmora više, ali bićemo spremni, nema opravdanja, jednom u životu igraš finale Svjetskog prvenstva”, kazao je Dalić
3 komentar(a)
zlatko dalić, Foto: Reuters
zlatko dalić, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2018. 15:38h

Manje od 20 sati nakon plasmana u finale Svjetskog prvenstva, Zlatko Dalić se pojavio na pres konferenciji.

Neispavan – ponosan i srećan...

“Srce mi je kao Moskva”, rekao je Dalić.

Preuzeo je Hrvatsku da je odvede na Mundijal, da je spasi sa ivice ambisa u kvalifikacijama, a sada je u finalu. I to na kakav način, nakon tri pobjede u grupi, dvije u penal-ruletu, jedne u produžecima.

“Imali smo najteži put, jedina smo ekipa koja je igrala osam utakmica. Veliki je to napor, jako puno truda smo uložili, ali nije me strah što će biti u nedjelju. Francuzi su imali dan odmora više, ali bićemo spremni, nema opravdanja, jednom u životu igraš finale Svjetskog prvenstva”, kazao je Dalić.

Hrvatska ima velike igrače, koji igraju u najvećim klubovima, koji su osvajali najveće trofeje.

Kvalitet je ogroman, ali kvantitet...

“Definitivno smo ušli u istoriji kao jedna od najmanjih država u finalu. Kad pogledamo uslove u kojima radimo, mi smo svjetsko čudo i fenomen. Mi nemamo adekvatan teren za utakmice sa velikim reprezentacijama, ali imamo takve igrače koji su nam donijeli radost. Ovo je planetarni uspjeh. Ponosan sam što je pod mojim vodstvom reprezentacija došla do ovog podviga”, kazao je Dalić.

Rival u finalu je Francuska...

“ U finalu su dvije najbolje selekcije, ali ovo će biti naša najveća utakmica i najteži protivnik. Francuska je jako opasna iz kontre i polukontre. Visokim presingom pokušaćemo da ih spriječimo”, kazao je Dalić.

Bonus video: