Italija srećno savladala Japan

Nakon Brazila, u polufinale Kupa konfederacija iz Grupe A plasirala se Italija, pa će ove dvije ekipe u međusobnom duelu riješiti pobjednika u svojoj grupi
1 komentar(a)
Mario Baloteli, Andrea Pirlo i Đorđo Kjelini, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli, Andrea Pirlo i Đorđo Kjelini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.06.2013. 08:57h

Nakon Brazila, u polufinale Kupa konfederacija iz Grupe A plasirala se Italija, pa će ove dvije ekipe u međusobnom duelu riješiti pobjednika u svojoj grupi. Tri sata nakon što je Brazil sa 2:0 savladao Meksiko, Italija se mučila protiv sjajnog Japana koji je nakon golova Kejsukea Honde sa penala i Šiđi Kagave, već u 33. minutu imao dva gola prednosti.

Danijele de Rosi se golom na asistenciju Andree Pirla u 41. minutu potrudio da se "azuri" vrate u utakmicu, a potom je Đakerini pogodio stativu.

Italijani su preokrenuli početkom nastavka, jer su nakon sreće da Učida sprovede Đakerinijev centraršut u svoju mrežu, dočekali i prestrogo dosuđen penal, koji je Baloteli iskoristio za deseti pogodak u dresu "azura". Japan je poravnao pogotkom Okazakija u 69. minutu, da bi u 83. minutu isti igrač pogodio stativu, a Kagava poslao odbitak u gornji dio prečke. Malo ko je sumnjao da će uslijediti osveta - tri minuta kasnije Markizio je asistirao Đovinku za 4:3. Italija je preživjela u nadoknadi kada je šut Okazakija završio na prečki.

Danas se igra drugo kolo u Grupi B, Španija ima lak posao protiv Tahitija, dok će Urugvaj i Nigerija voditi borbu za polufinale.

Bonus video: