"Azuri" uživali na plažama Rija

Pirlo i društvo mamili su veliku pažnju turista i slučajnih prolaznika, kupajući se u talasima Atlanskog okeana, igrajući odbojku na pijesku...
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2013. 19:59h

Dan pauze na Kupu konfederacija u Brazilu reprezentativci Italije iskoristili su da se relaksiraju na jednoj od brojnih plaža Rio de Žaneira, njihove baze tokom utakmica u grupi.

Pirlo i društvo mamili su veliku pažnju turista i slučajnih prolaznika, kupajući se u talasima Atlanskog okeana, igrajući odbojku na pijesku...

Brazil je zemlja fudbala, ali i prilijepih obala i vrhunske zabave, što su izabranici Ćezarea Prandelija osjetili na pravi način, tačno 12 mjeseci prije početka Svjetskog prvenstva.

Italijani su savladali Meksiko sa 2:1 na otvaranju Kupa konfederacija i trenutno dijele vodeće mjesto u grupi A sa Brazilom, koji je pobijedio Japan sa 3:0. Gotovo kao pobjeda, Italijane je oduševila činjenica što su igrali na mitskoj "Marakani", najpoznatijem stadionu na svijetu koji je posljednjih godina doživio rekonstrukciju.

Danas će svjetski prvaci iz 2006. godine skoknuti do Resifea, gdje će na stadionu "Pernambuko" u 19 časova po lokalnom, a tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu, igrati meč drugog kola protiv Japana.

Nešto sjevernije od Rio de Žaneira, grad Resife je takođe poznat po fenomenalnim plažama, pa ne treba sumnjati da će Baloteli i saigrači iskoristiti još jednu priliku da se okupaju.

Tri sata ranije, domaćin Brazil će na stadionu "Kastelao" u Fortalezi pokušati protiv Meksika da osigura plasman u polufinale.

Galerija

Bonus video: