Bez euforije i nerealnih obećanja

"Vrlo dobro poznajem sve igrače, znam da će dati sve od sebe na pripremama kako bi Rudar ostvario dobre rezultate i zadovoljio navijače", kaže trener Mirko Marić
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Saša Bezarević
Rudar, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 18.06.2013. 14:16h

Mirni i bez euforije, ali i nerealnih obećanja, protekli su prozivka i početak priprema u pljevaljskom Rudaru.

Novinarma je podijeljen spisak na kome su imena 25 igrača, na prvom treningu bilo ih je 19, ali je već na prvi pogled jasno da će "rudari" u predstojećoj sezoni biti slabiji nego u prethodnoj. Iz kluba su otišli Stojanović, Lakićević, Nerić, Krkeljić i Popović, pojačanja su još "u magli", pa u stručnom štabu nisu htjeli mnogo ni da pričaju o ambicijama. Ali su zato obećali žestok rad narednih sedmica, i za evropska, i kasnije za domaća iskušenja.

"Vrlo dobro poznajem sve igrače, znam da će dati sve od sebe na pripremama kako bi Rudar ostvario dobre rezultate i zadovoljio navijače. Problem je što još definitivno ne znamo na koga možemo računati na duži rok, pošto će vjerovatno biti još odlazaka, nadam se i dolazaka, ali nas to ne smije i neće spriječiti da kroz kvalitetne pripreme i dobru uigranost, od Rudara napravimo ekipu za poštovanje", kazao je novi šef stručnog štaba Mirko Marić.

Pozdravljajući fudbalere, predsjednik kluba Radenko Petrović, podsjetio je da je iza Rudara teška sezona, ispred još teža, ali se ipak sa optimizmom mora naprijed. Uprkos činjenici da je finansijska situacija sve, samo ne dobra.

"O ugovorima, produžetku ili prekidu saradnje, pričaćemo poslije Zlatibora. Kako god, oni koji su vezani potpisom sigurno ostaju, oni koji nisu mogu da idu ako hoće jer će od nas papire dobiti bez problema. Međutim, to nas ne sprječava da očekujemo dobre pripreme, malo sreće na žrijebu, solidan nastup u Evropi i dostojnu prezentaciju i kluba, i grada i države", napominje Petrović.

Pripreme na Zlatiboru

Rudar će pod Golubinjom raditi do četvrtka, kada slijedi odlazak na Zlatibor. Kompletan pogon tamo će boraviti do 1. jula i u međuvremenu odigrati najmanje četiri utakmice. Poznati su i protivnici: Vojvodina, Sutjeska, Vardar i jedna litvanska ekipa čije ime nije saopšteno. Baš kao što su izostala imena dva igrača iz Srbije i jednog iz Nigerije koji bi narednih dana trebalo da obuku dres pljevaljskog prvoligaša.

Marić računa na 27 fudbalera

Na srbijansku planinu, predvođeni trenerom Marićem i njegovim pomoćnikom Vukom Bogavcem, poći će 27 igrača: Vukliš, Vlahović, Alić, Brnović, Jovanović, Jeknić, Šćepanović, Nestorović, Plakalo, Sekulić, Rustemović, Kaluđerović, Bambur, Tomašević, Šljivančanin, Bajić, Vuković, Golubović, Jelovac, Talović, Damjanović, Petrović, Đurđević, Igumanović, Svrkota, Krsmanović i povratnik iz Irana, golman Mijatović.

Bonus video: