OFK Titograd debituje na Farskim ostrvima

OFK Titogradu svakako pripada uloga favorita, ali sve mora da se zasluži na terenu, pogotovo u evropskim takmičenjima gdje je za naše prilike malo rivala koji mogu da se nazovu totalnim autsajderima
66 pregleda 1 komentar(a)
ofk titograd, Foto: Zoran Đurić
ofk titograd, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.07.2018. 11:44h

Mladost je osvojila Kup Crne Gore prošle sezone, a novu će otvoriti duelima na evropskj sceni, i to kao OFK Titograd.

Da ne bude zabune, podgorički klub je u međuvremenu promijenio ime, tačnije vratio je staro, a nedavno je u žrijebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope i dobio rivala po mjeri - sastaće se sa ekipom B36 Toršavn sa Farskih Ostrva, večeras u 20 časova.

OFK Titogradu svakako pripada uloga favorita, ali sve mora da se zasluži na terenu, pogotovo u evropskim takmičenjima gdje je za naše prilike malo rivala koji mogu da se nazovu totalnim autsajderima.

- Očekujemo povoljan rezultat u prvoj utakmici. B36 Toršavn je kvalitetna ekipa, ima dobre pojedince i nekoliko stranaca, a domaći igrači su reprezentativci. Ipak, vjerujem da ćemo se mi pitati i da ćemo doći do dobrog rezultata pred revanš kod kuće - rekao je iskusni lijevi bek Ivan Novović.

Podgoričani su imali vremena da upoznaju rivala.

- U Toršavnu ćemo igrati na vještačkoj podlozi i to je sigurno otežavajuća okolnost i novost za nas kada su u pitanju zvanične utakmice. Skautirali smo protivnika, upoznali i dobre i slabe momente u igri, tako da ne vjerujem da može da bude

nepoznanica. Ipak, niko ne očekuje lak posao - istakao je Novović.

Htio da prizna ili ne, OFK Titograd je već viđen kao učesnik druge runde. U drugoj rundi uslijedio bi duel sa Bešiktašom, što je svakako izazov na koji “romantičari” nisu navikli. Ali, prvo mora da se dođe do tih dvoboja.

- Favoriti smo, vjerujem i da ćemo opravdati tu ulogu, što bi nam omogućilo da se sastanemo sa turskim velikanom. B36 je ekipa koja zna da igra fudbal, sigurno ga nećemo potcijeniti, već ćemo dati sve od sebe da u prvoj utakmici napravimo dobru uvertiru za revanš - kaže Novović.

Revanš na stadionu pod Goricom se igra 18. jula.

Bonus video: