Brazil bolji od Japana na otvaranju Kupa konfederacija

Meč na stadionu "Nasional" u Braziliji obilježili su i veliki zvižduci prvom čovjeku Fife Sepu Blateru, koji je sjedio u svečanoj loži
61 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2013. 21:25h

Nova zvijezda Barselone Nejmer da Silva Santos Žunior, ofanzivni vezista Korintijansa Paulinjo i napadač Atletiko Mineira Žo, donijeli su Brazilu pobjedu protiv Japana (3:0) u prvom meču grupe A na otvaranju Kupa konfederacija.

Nejmar je pogodio već u 3. minutu, sjajnim šutem sa 18 metara nakon povratne lopte Freda. "Karioke" su do kraja meča uglavnom držale loptu u svom posjedu, dok su Japanci prijetili sporadično, uglavnom preko Kagave i Okazakija.

Drugo poluvrijeme počelo je isto kao prvo, Brazilci su pogodili u 3. minutu - Paulinjo je primio loptu u šesnaestercu i gađao iz okreta van domašaja golmana Kavašime. Nekadašnji napadač CSKA iz Moskve i Mančester sitija, Žo, dokrajčio je "samuraje" u sudijskoj nadoknadi.

Meč na stadionu "Nasional" u Braziliji obilježili su i veliki zvižduci prvom čovjeku Fife Sepu Blateru, koji je sjedio u svečanoj loži. Negodovanja nije bila pošteđena ni predsjednica Brazila Dilma Rusef.

Organizaciju Kupa konfederacija, tačno 12 mjeseci prije početka Mundijala, nezadovoljni građani Brazila su iskoristili da iskažu svoj revolt situacijom u državi. Velike demonstracije počele su nekoliko sati prije početka meča, a policija je spriječila nezadovoljnu masu da se približi stadionu.

"Ne treba nam Svjetsko prvenstvo", "Dajte novac za bolnice i obrazovanje", pisalo je na transparentima.

Drugi meč grupe A igraju Italija i Meksiko sjutra u 21 sat po centralnoevropskom vremenu na stadionu "Marakana" u Rio de Žaneiru. Tri sata kasnije Španija i Urugvaj u Resifeu otvaraju grupu B.

Grupa A:

Brazil - Japan 3:0

Nejmar 3, Paulinjo 48, Žo 90+3

Sjutra:

Grupa A

Italija - Meksiko (21.00)

Grupa B

Španija - Urugvaj (00.00)

Galerija

Bonus video: