Egzibicija protiv Farskih Ostrva, ono pravo tek slijedi

Do pobjede od 3:0 izabranici Duška Vlaisavljevića došli su golovima Stefana Mugoše u 4. i 67. i Aleksandra Boljevića u 52. minutu.
57 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 20:50h

Tandem Budućnosti na meti Partizana, Stefan Mugoša-Marko Vukčević, budući napadač PSV Ajndhovena Aleksandar Boljević, uz sjajnu podršku razigranog organizatora igre iz Torina Marka Bakića, bili su dovoljni mladoj reprezentaciji Crne Gore za lagani trijumf nad Farskim Ostrvima na otvaranju kvalifikacija.

I ne samo oni, jer je neočekivano zatrebala pomoć sa gola - sjajni golman Danijel Petković odbranio je u 62. minutu penal vezisti Farana Bogiju Petersenu (kod rezultata 2:0), omogućivši saigračima da bez natezanja i rezultatske neizvjesnosti privedu meč kraju.

Ovaj spisak „zasluga” bio bi duži i za ime Luke Đorđevića, da je makar jedna lopta iz dva fenomenalna pokušaja napadača Zenita završila u mreži Kristijana Jonsena. Nakon drugog, u 27. minutu, žestoko zatresla se staviva...

"Prezadovoljan sam i igrom i rezultatom, igrali smo onako kako sam očekivao i zbog čega sam selektirao ekipu. Držali smo loptu, postigli golove iz akcija, mogli smo već u prvom poluvremenu da vodimo 3:0. Penal? Bilo bi malo teže da smo primili gol, ali smo kontrolisali smo igru i ne vjerujem da bi to imalo uticaja na konačan ishod", prokomentarisao Dušan Vlaisavljević.

Selektor Crne Gore odlučio da na Farane udari sa bokova, pa je uz Boljevića na desnoj strani igrao ofanzivac Budućnosti Marko Vukčević, ovoga puta kao desni bek, dok su se po lijevoj dopunjavali Zorić i Bogdanović.

Upravo sa krila stigla su dva od tri gola crnogorske reprezentacije, oba u koprodukciji fudbalera Budućnosti - Vukčević je u 4. i 66. minutu bio asistent, a Mugoša realizator, s razlikom što je prvi gol postigao efektno glavom, a drugi nogom.

“Ribari” su u međuvremenu probijeni i kroz sredinu, jer je Boljević u 51. minutu nakon dubinske lopte Vujačića gađao neodbranjivo za 2:0.

Ofanzivna postavka ostavila je i malo prostora za Farska Ostrva, ekipu čiji je svaki aut na protivničkoj polovini bio kao korner ili slobodan udarac. Golman Petković je, međutim, bio priseban čak i kada su gosti imali penal, 62. minutu nakon što je Bakrač igrao rukom.

Vlaisavljević je malo pretumbao formaciju na poluvremenu, umjesto veziste Zorića ušao je defanzivac Vujačić, koji je čak uspio da asistira kod gola.

"Zorić jer bio odličan sa Egiptom u prijateljskom mjestu, zato je zaslužio mjesto u prvoj postavi, iako mu večeras nije išlo. To nije razlog zbog kojeg je zamijenjen, jer sam uvođenjem Vujačića želio da ojačam skok, pošto su Farani bili opasni nakon ubacivanja auta", rekao je Vlaisavljević.

Naredni meč Crna Gora igra 10. septembra kada će dočekati jednog od najvećih rivala za drugo mjesto, selekciju Rumunije.

CRNA GORA - FARSKA OSTRVA 3:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1.500 Sudija: Džijanis Ščarbaku (Bjelorusija). Strijelci: Mugoša u 4. i 66, Boljević u 51. minutu: Žuti karton: Sorensen (Farska Ostrva).

Crna Gora: Petković 7,5, Vukčević 7,5, Janković 7, Bakrač 6,5, Bogdanović 7, Kosović 7, Bakić 7,5 (Hočko), Đorđević 7 Zorić 6,5 (Vujačić 7), Mugoša 8, (Vučinić), Boljević 7,5.

Farska Ostrva: K.Jonsen 6, Hansen 5,5, R. Joensen 5,5 (P.Joensen), Askham 6, Natestad 6, I. Joensen 5,5, Fredriksberg 6, Petersen 5 (Nilsen), Elingsgard 5,5, Zakarijasen 5,5, Sorensen 5 (Kristijansen).

Galerija

Bonus video: