Đečeviću novi mandat

"Pokušavamo da budemo stabilni, ali da u toku prošle godine nije bilo 37.000 pomoći od strane Fudbalskog Saveza Crne Gore, mi danas ne bi ni postojali"
93 pregleda 0 komentar(a)
kemal djecevic, Foto: Arhiva Vijesti
kemal djecevic, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.06.2013. 18:47h

Kemal Đečević obavljaće ulogu predsjednika Sred­nje fud­bal­ske re­gi­je Cr­ne Go­re i u na­red­ne četiri godine - jednoglasno je od­lu­čeno danas na Iz­bor­noj Skup­šti­ni.

Uz pred­sjed­ni­ka, Skup­šti­na je iza­bra­la i Izr­šni od­bor, u kojem su pored Đečevića i Vla­di­mir Ši­še­vić, Da­li­bor­ka Pe­jo­vić, Ve­se­lin Šip­čić, Dra­gan-Ri­zo Sta­ni­šić, Se­nad Pa­do­vić, Mi­lo­ji­ca Sre­da­no­vić, dr Ra­do­van Mi­ja­no­vić i Zo­ran Mi­la­še­vić.

"Po bro­ju fud­ba­le­ra ko­je ima­mo, ukupno 5.568, naj­ve­ća smo re­gi­ja u Cr­noj Go­ri. Čak 70 od­sto od tog broja čine mla­đe ka­te­go­ri­je", re­kao je Đe­če­vić i osvrnuo se na te­šku fi­nan­sij­sku si­tu­a­ci­ju u kojoj posluju sve regije:

"Po­ku­ša­va­mo da bu­de­mo sta­bil­ni, ali da u to­ku pro­šle go­di­ne ni­je bi­lo 12.000 po­mo­ći od stra­ne Fudbalskog Saveza Crne Gore, mi da­nas ne bi ni po­sto­ja­li. Ista stvar je i sa klu­bo­vi­ma. Uko­li­ko ne bu­de po­mo­ći dr­ža­ve, pri­je­ti im ga­še­nje.

Na sjed­ni­ci Skup­šti­ne govorio je i prvi čovjek FSCG Dejan Savićević.

"Pod­go­ri­ci, a sa­mim tim i Cr­noj Go­ri, po­treb­no je još ne­ko­li­ko te­re­na sa vje­štač­kom pod­lo­gom. Jer, sve je vi­še dje­ce ko­ja se ba­ve fud­ba­lom, a po­sled­nja is­tra­ži­va­nja go­vo­re da ve­li­ki dio po­pu­la­ci­je u Cr­noj Go­ri igra fud­bal, bi­lo pro­fe­si­o­nal­no, ama­ter­ski ili re­ke­ra­tiv­no. Ali, to ne mo­že­mo sa­mi, već nam je po­treb­na po­moć lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve", re­kao je Sa­vi­će­vić.

Bonus video: