Putin ukinuo zabranu alkohola na SP 2018.

Putin je istovremeno potpisao zakon kojim je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ovlašćena da odobrava reklamiranje na stadionima tokom Mundijala
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Vladimir Putin, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.06.2013. 15:34h

Ljubitelji alkohola mogu da odahnu - predsjednik Rusije Vladimir Putin je za Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine ukinuo zabranu alkohola koja u toj zemlji važi na velikim sportskim događajima.

Putin je, takođe, potpisao zakon kojim je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) ovlašćena da odobrava reklamiranje na stadionima tokom Mundijala.

Kako se navodi u zakonu, FIFA mora da da pismenu saglasnost za bilo kakav oblik reklamiranja proizvoda u prečniku od dva kilometara od stadiona na dan utakmice.

Kazna za kršenje ovog zakona nije precizirana.

Inače, Rusija planira da za organizaciju potroši oko 21 milijardu eura, saopštio je danas ministar sporta te zemlje Vitalij Mutko.

Ova suma premašuje za šest milijardi prvobirno najavljene troškove organizacije Mundijala, a dva puta je veća od iznosa koji je 2010. najavio predsjednik Rusije Vladimir Putin, kada je Rusija dobila organizaciju šampionata.

Južna Afrika je potrošila oko 40 milijardi dolara za organizaciju Mundijala 2010, Njemačka je 2006. izdvojila 36, a Japan i Južna Koreja 2002. godine 40 milijardi dolara.

Bonus video: