Argentina: U nasilju na tribinama ubijen navijač

Lokalni mediji su prenijeli da su sukobi navijača Lanusa i policije počeli i prije početka utakmice, a da je jedan navijač u ozbiljnom stanju
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2013. 13:27h

Fudbalski navijač, pripadnik grupe "barabravas" nastradao je pošto su se huligani sukobili sa policijom tokom meča argentinskog prvenstva u La Plati.

Meč za titulu između Estudijantesa i Lanusa bio je prekinut na poluvremenu, pošto je objavljena vijest o smrti navijača.

"Policija je saopštila da je navijač Lanusa preminuo i u toj situaciji je bilo neophodno prekinuti meč. Ovu odluku su donijela oba kluba", rekao je predsjednik Estudijantesa Enrike Lombardi.

Ovo je drugi meč koji je u posljednja tri dana prekinut zbog nasilja na tribinama, poslije nedjeljne utakmice između Veleza i Ol Bojsa.

Lokalni mediji su prenijeli da su sukobi navijača Lanusa i policije počeli i prije početka utakmice, a da je jedan navijač u ozbiljnom stanju.

Estudijantes je do prekida meča vodio sa 2:0 protiv Lanusa, koji je treći na tabeli sa 29 bodova iz 16 mečeva, tri iza vodećih Old Bojsa i River Plate.

"Ovo nasilje nije proizvod fudbala, već se radi o društvenom problemu", rekao je trener Estudijantesa Maurisio Pelegrino, koji se vratio u Argentinu u aprilu, poslije 15 godina provedenih u Španiji i Engleskoj.

Bonus video: