Murinjo više nije Specijalni, sada je Srećni

Obraćanje na predstavljanju za menadžera Čelzija, Žoze Murinjo je započeo sljedećim riječima: „Sada sam gospodin Srećni”
1 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2013. 14:18h

Specijalni se vratio na mjesto uspjeha. Ali, odlučio je da sebi namijeni novi nadimak.

Obraćanje na predstavljanju za menadžera Čelzija, Žoze Murinjo je započeo sljedećim riječima: „Sada sam gospodin Srećni”.

Portugalac, srećniji i raspoložniji nego ikad, obratio se predstavnicima medija na „Stamford bridžu” i pred 250 novinara prvi put govorio u javnosti od kako se vratio u London.

„Vrijeme leti. Mnogo se stvari promijenilo i dogodilo u mojoj profesionalnoj karijeri u posljednjih devet godina”.

„Ali, ja sam isti. Imamo isto srce, ista osjećanja vezana za fudbal i moj posao. Sada sam srećan, iskreno srećan, jer ovo je prvi put da dolazim u klub koji već volim”, rekao je Murinjo.

Na predstavljanju se osvrnuo i na navode da se sa Čelzijem 2007. rastao zbog svađe sa Romanom Abramovičem.

„Nikakvog raskola niti svađe nije bilo. Rastali smo se uz dogovor. Iako ljudi u to ne vjeruju, nismo se svađali, niti sam dobio otkaz, niti sam dao ostavku”.

„U to vrijeme smo došli do zaključka da je rastanak najbolje rješenje za sve”.

„Rastanak je bio tužan za mene, ali ne žalim zbog te odluke. Otišao sam u Inter, gdje sam možda doživio i najbolje trenutke u svojoj karijeri”.

„Nakon toga sam otišao u Madrid, sa kojim i dalje držim rekord kao sa najboljim timom u istoriji Španije”.

Murinjo se potom osvrnuo na ono što se dešavalo u Čelziju za ovih šest godina koliko je bio odsutan.

„Čelziju je u međuvremenu išlo takođe dobro, klub je osvojio titulu prvaka Evrope prvi put. Naš ponovni sastanak dolazi u najboljem trenutku, kada smo na vrhuncu”.

„Sada imamo mnogo bolje uslove za rad, stabilnost i sve preduslove da ostvarimo uspjeh”, rekao je Murinjo i još jednom istakao svoju veliku ljubav prema Engleskoj.

„Došao sam tamo gde želim da budem i na meni je da pokažem klubu da zaslužujem da budem ovdje dugo godina u budućnosti”.

„Ugovorili smo saradnju na četiri godine. Nadam se da ćemo stići do posljednjeg dana tog ugovora i onda se dogovoriti da nastavimo saradnju”, zaključio je Murinjo.

Bonus video: