Vacke: Sa Levandovskim u Ligi šampiona ćemo zaraditi više nego od obeštećenja

„Ne tvrdim da će Robert sljedeće sezone igrati za nas. Ali sigurno ne ide u Bajern”, rekao je Vacke
1 komentar(a)
Levandovski, Foto: Beta/AP
Levandovski, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.06.2013. 11:29h

Predsjednik Borusije Dortmund Hans-Joahim Vacke u nedjelju je objavio da neće pustiti Roberta Levandovskog u Bajern ovog ljeta, a dan kasnije je u razgovoru za „Bild” dodatno obrazložio svoju odluku…

Levandovski (24) ima ugovor do juna sljedeće godine. Očekivalo se da će ga „milioneri” pustiti kako dogodine ne bi ostali bez ikakve odštete, a njemački mediji već mjesecima tvrde da se Poljak dogovorio s Bajernom.

Ali, od prelaska na „Alijanc arenu” ovog ljeta neće biti ništa.

„Potpuno je legitimno da igrač izrazi želju da ode. U posljednje četiri sedmice dva puta smo bili u telefonskom kontaktu s čelnicima Bajerna. Rekao sam im da moraju da nam pošalju pisanu ponudu za Levandovskog, ali to se nije dogodilo”.

„Robert ovog ljeta definitivno neće u Bajern i to smo mu saopštili. Ako želi i dalje da ode u Minhen, moći će to da uradi sljedeće godine”, poručio je Vacke.

Iako bi sjajni napadač narednog ljeta otišao bez obeštećenja, na „Signal iduna parku” imaju računicu...

„Prošle sezone u Ligi šampiona smo zaradili oko 70 miliona eura. Bude li Robert i u narednoj sezoni igrao jednako dobro, velika je vjerovatnoća da ćemo s njim u timu zaraditi više nego što bismo dobili od obeštećenja”.

„Odluku da ga zadržimo u klubu smo zajednički donijeli sportski direktor Mihael Cork, trener Jirgen Klop i ja, a o svemu smo obavijestili i Upravni odbor”, naglasio je Vacke.

Pitanje je, ipak, da li će Levandovski ostati, jer bi ga Borusija pustila ako bi 30 miliona eura ponudio Real Madrid, Mančester junajted...

„Ne želim da tvrdim da će Robert definitivno sljedeće sezone igrati za nas. Ali sigurno ne ide u Bajern! O svemu ostalom ćemo razgovarati sa igračem i njegovim agentima sljedećih dana”, zaključio je Vacke.

Bonus video: