Budvani mogu i s igračem manje

Sve nedoumice oko statusa prvoligaša Mogren je riješio na gostovanju Zabjelu (6:1), pa su Budvani revanš iskoristili da isprobaju i igrače koji su manje nastupali tokom sezone
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.06.2013. 16:48h

Mogren je u baražu za popunu Prve lige sve nedoumice oko statusa prvoligaša riješio na gostovanju Zabjelu na stadionu Mladosti (6:1), pa su Budvani revanš na Lugovima iskoristili da isprobaju i igrače koji su manje nastupali tokom sezone.

Ipak, i kombinovani tim Mogrena je bio prejak za “republikance”, koji su u 14. minutu gubili 1:0. Strijelac het-trika u prvom duelu, Nikola Vujović je sjajno proigrao mladog Savu Gardaševića, koji je sa desetak metara savladao Asanovića.

Sedam minuta kasnije domaćin je ostao sa desetoricom, pošto je Milošević isključen zbog starta nad Vlahovićem, a Zabjelo je uz frenetičnu podršku svojih navijača krenulo u napade.

Ipak, pored nekoliko neuspješnih udaraca Nenadovića, u posljednjem minutu prvog dijela najbolju šansu propustio je strijelac jedinog gola Zabjela u Podgorici, Miloš Rašović.

Uprkos igraču manje, u nastavku je opet Mogren bio efikasniji. Boris Grbović je udvostručio prednost Mogrena u 58. minutu udarcem sa oko 14 metara iskosa sa lijeve strane.

Zabjelo je željelo da makar izbjegne poraz. Napadali su gosti i u 68. minutu su konačno uspjeli da zatresu mrežu Todorovića, a strijelac je bio Nenadović. Da ni drugi susret ove dvije ekipe ne prođe bez njegovog potpisa, potrudio se Vujović golom u 73. minutu.

MOGREN - ZABJELO 3:1

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 200. Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane) i Nikola Radulović (Podgorica). Strijelci: Gardašević u 14, Grbović u 58. i Vujović u 73. (Mogren), Nenadović u 68. minutu (Zabjelo). Žuti kartoni: Peličić, Pržica, Ćosić (Mogren), Rašović, Kraljević (Zabjelo). Crveni karton: Dejan Milošević u 21. minutu (Mogren).

Mogren: Todorović 6,5, Racković 6,5, Milošević 5, Popović 6,5, Milović 6, Pržica 6,5, Mijušković 7 (Kapisoda), Peličić 7, Grbović 7, Vujović 7,5, Gardašević 7,5 (Ćosić 6).

Zabjelo: Asanović 6, Vlahović 6, A. Jovanović 6, Kljajević 6,5, Vukčević 6,5, Kraljević, Nenadović 7, Popović 6 (S. Jovanović), Rašović 7, Kaluđerović 6 (Perović), Ljumić 6 (Ražnatović).

Bonus video: