Da se vidi kako je Glavni grad uzeo akcije i nekretnine

Janko Miročević pozvao sve koji imaju veze sa Budućnosti da dođu na sastanak u trening centru kluba, koji je zakazan za četvrtak u 12 časova
199 pregleda 11 komentar(a)
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Janko Miročević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.06.2013. 14:43h

Bruka sa nedobijanjem licence za evropska takmičenja je bila kap koja je prelila čašu i natjerala legende Fudbalskog kluba Budućnost da se organizuju.

Jedan od najglasnijih kritičara uprave svih ovih godina, Janko Miročević, odlučio je da pozove sve bivše i sadašnje igrače da se okupe i riješe nagomilane probleme.

„Svim bivšim i sadašnjim fudbalerima, svima koji su nekad bili zaposleni u FK Budućnost, te njihovim pravnim nasljednicima, upućujem poziv da u četvrtak, 13. juna u 12 časova dođu u trening centar kluba na Starom aerodromu, radi dogovora oko formiranja nevladine organizacije koja bi se bavila pitanjima prava vlasništva nad akcijama FK Budućnost, kao i pravima vlasništva nad nepokretnostima koje su prevedene sa FK Budućnost na Glavni grad Podgoricu”, piše u pozivu Miročevića.

Kao što je poznato, Budućnost je prije nekoliko godina postala akcionarsko društvo, a 99,98 odsto dionica je pripalo Glavnom gradu.

U klubu zbog toga vedri i oblači gradonačelnik Miomir Mugoša, iako njegova formalna uloga, mjesto predsjednika Skupštine, ne donosi nikakvu vlast.

A u kakvoj je situaciji klub koji zovu najvećim u Crnoj Gori, dovoljno govori činjenica da je zvanični sajt nekoliko dana bio ugašen.

Nakon teksta u „Vijestima”, danas je ekspresno ponovo stavljen u funkciju, ali je posljednja vijest i dalje informacija da je Disciplinska komisija kaznila Budućnost zbog nereda na meču sa Lovćenom.

O porazu od Mornara u posljednjem kolu i činjenici da je Sutjeska preotela šampionsku krunu nema ni riječi...

Bonus video: