Abidal: Gvardola želi da dođem u Bajern

“Gvardola zna u kakvoj sam situaciji i želi da budem u njegovoj ekipi. Ali, direktor i predsjednik Bajerna moraju da se izjasne”, rekao je Abidal
0 komentar(a)
Erik Abidal, Foto: Beta/AP
Erik Abidal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2013. 17:31h

Doskorašnji fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je danas da bi volio da pređe u Bajern iz Minhena i da novi trener tog kluba Pep Gvardiola želi da ga angažuje.

Abidal se u aprilu, na utakmici sa Majorkom (5:0), vratio na teren, poslije oporavka od transplantacije jetre, ali je krajem maja saopšteno da mu Barselona neće ponuditi novi ugovor.

Bivši trener Barselone Pep Gvardiola će 1. jula zvanično preuzeti ekipu Bajerna, a francuski internacionalac rekao je da želi ponovo da sarađuje sa njim.

“Gvardola zna u kakvoj sam situaciji i želi da budem u njegovoj ekipi. Ali, direktor i predsjednik Bajerna moraju da se izjasne”, rekao je Abidal za francusku emisiju posvećenu fudbalu, Telefut.

“Želim da pređem u Bajern. U dobrim sam odnosima sa Frankom Riberijem. Bajern je među najboljim ekipama u Evropi. Sve je moguće”, rekao je on i dodao da nijednom klubu ne daje prednost, ali “da bi i Bajern bio dobar”.

Abidal, koji je od dolaska u Barselonu 2007. godine odigrao 193 utakmice, nije odbacio mogućnost povratka u Monako.

“Još ne znam gdJe ću igrati sledeće sezone. Ali, najvažnije je to što imam mogućnosti da pređem u klub kakav je Monako. Tim transferom bih zaokružio moju karijeru”, rekao je Abidal.

Bonus video: