Levandovski: Imamo šansu za baraž

"Nijesmo izgubili šanse za Mundijal, ali sada ništa ne zavisi od nas. Možemo samo da se nadamo da će i konkurenti gubiti bodove", jasan je napadač Borusije Dortmund
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2013. 07:53h

Poljska je poslije poraza kući od Ukrajine, osvojila samo bod u Moldaviji i svi su u toj zemlji svjesni da su izgubili borbu za direktan plasman na Mundijal.

"Mi smo jako razočarani. Izgubiti dva boda protiv tako slabog protivnika je krah. I to nakon odličnog početka, vođstva i niza propuštenih sjajnih šansi. Nakon izjednačenja Moldavija se zabarikadirala, teško smo dolazili u prilike iz kojih, nažalost, nijesmo pogodili. Nijesmo izgubili šanse za Mundijal, ali sada ništa ne zavisi od nas. Možemo samo da se nadamo da će i konkurenti gubiti bodove”, kazao je najbolji igrač Poljaka, Robert Levandovski.

Golman Poljske Artur Boruc, međutim, nije optimista.

“Šanse gotovo da i ne postoje. Morali smo dobiti, ali eto, nijesmo. Ipak, za nas utakmice do kraja neće biti prijateljske. Ukrajina je izgubila kući, a potom dobila Crnu Goru u gostima. Zašto i mi ne bismo dobili u Ukrajini. Ako to uradimo i kući savladamo Crnu Goru, možemo se nadati drugom mjestu. Daćemo sve do sebe da to i uradimo”, poručio je Boruc.

Poljski mediji znaju krivca za neuspjehe: “Mundijal, to je iluzija, kada kući izgubite od Ukrajine i remizirate na gostovanju Moldaviji, onda se zna krivac. To je trener Valdemar Fornalik”.

“Želim da unaprijedim reprezentaciju, a mladi igrači su bili najbolji na terenu. Ne pada mi na pamet ostavka, već želim da unaprijedim igru Poljske”, naglasio je Fornalik.

Poljski mediji su dali veliki prostor ubjedljivoj pobjedi Ukrajinaca u Podgorici, uz konstataciju da su se njihovi susjedi potpuno vratili u igru. Navijači su najviše razočarani:

“Mundijal, šta je to”?!, stoji na jednom od komentara sport.pl.

Bonus video: