Poljskoj izmiče Mundijal

A imali su Poljaci sve u svojim rukama, rani gol u 7. minutu Jakuba Blaščikovskog na asistenciju Roberta Levandovskog.
0 komentar(a)
Moldavija - Poljska, Foto: Pzpn.pl
Moldavija - Poljska, Foto: Pzpn.pl
Ažurirano: 07.06.2013. 22:59h

“Samo remi sa Moldavijom, Mundijal je sve dalje”, tako su poljski mediji naslovili rezultat njihove selekcije na stadionu Zimbru u Kišinjevu.

A imali su Poljaci sve u svojim rukama, rani gol u 7. minutu Jakuba Blaščikovskog na asistenciju Roberta Levandovskog.

Moldavci su bili u totalnom haosu, ali su imali sreće da ne prime još koji gol. Poljaci su, međutim, previše potcijenili domaćina, koji je iz sjajne kontre izjednačio pola sata kasnije. Jevgenij Sidorenko je pogodio iz srca kaznenog prostora na asistenciju Aleksandra Antoniuča.

Bio je to prvi gol Moldavaca na svom terenu u takmičarskoj utakmici nakon posta od 19 mjeseci!

A onda se izgubila igra Poljaka, koje je gol potpuno presjekao. Bez povrijeđenog Lukaša Piščeka, te suspendovanog Ludovika Obranjaka, Poljska je srljala naprijed, a želja je pomutila razum.

Akcije izabranika Valdemara Fornalika su bile brzoplete i lako čitljive za Moldavce, pa je jedini šut u nihov gol uputio Levandovski, ali je Stanislav Namaško sjajno intervenisao u 58. minutu.

Moldavci nijesu uputili nijedan šut u okvir gola u drugom dijelu, ali je rezervista Aleksandar Paščenko došao u šansu u 90. minutu, ali je promašio gol Artura Boruča i priliku da otpiše Pojsku.

Poljski mediji su osuli paljbu po selektoru Fornaliku nakon remija. “Mundijal, to je iluzija, kada kući izgubite od Ukrajine i remizirate na gostovanju Moldaviji, onda se zna krivac. To je trener”.

Poljski mediji dali su veliki prostor ubjedljivoj pobjedi Ukrajinaca u Podgorici, uz konstataciju da su se njihovi susjedi potpuno vratili u igru.

Navijači su razočarani još više. “Mundijal, šta je to”?!, stoji na jednom od komentrara sport.pl.

Moldavija - Poljska 1:1

Sidorenko 37 - Blaščikovski 7.

Bonus video: