Jovetić: Samo da pobijedimo, ja ću pogoditi kad-tad

"Sigurno da mi je krivo što još nisam postigao gol. Ali ne opterećujem se time, bitno je da dajem sve od sebe, da igram dobro i da reprezentacija pobjeđuje", objašnjava napadač Fiorentine
69 pregleda 16 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Stevan Jovetić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2013. 13:36h

Stevan Jovetić, uz Mirka Vučinića prva zvijezda reprezentacije, još nije postigao gol u tekućem kvalifikacionom ciklusu.

A gotovo na svakom meču bio je vrlo blizu - protiv Poljske je promašio zicer kod rezultata 2:2, golman Ukrajine Pjatov odbranio mu je penal u Kijevu, nije imao sreću ni da se upiše iz nekoliko sjajnih pokušaja protiv Engleske, dok je u San Marinu bio više paker nego realizator.

Napadač takvog kalibra, koga traži pola Evrope, kad-tad mora da proradi. Branko Brnović nedavno je izjavio da će Jovetić pogoditi kada bude najvažnije, da li je večaras takva prilika?

"Sigurno da mi je krivo što još nisam postigao gol. Ali ne opterećujem se time, bitno je da dajem sve od sebe, da igram dobro i da reprezentacija pobjeđuje. Nadam se da ću već protiv Ukrajine prekinuti ovu neprijatnu seriju", kaže Jovetić u razgovoru za magazin Fudbalskog saveza Crne Gore.

“Sokoli” večeras igraju 50. utakmicu u svojoj kratkoj, ali uspješnoj istoriji. Jovetić je jedan od fudbalera koji je prešao cijeli put od pobjede nad Mađarskom do duela sa Ukrajinom, jednog od ključnih u kvalifikacijama za Mundijač.

Navijači sanjaju pobjedu na jubileju, a situacija na tabeli nameće Crnoj Gori ulogu favorita pred veliku utakmicu.

"Istina je da smo blagi favoriti, s obzirom na stanje na tabeli i seriju dobrih rezultata koje smo povezali u posljednjih godinu i po. Ipak, ne smijemo da dozvolimo da nas to ponese, nismo u poziciji da se opustimo ili da potcijenimo bilo kog protivnika. Svjesni smo da moramo da odigramo maksimalno dobro da bismo na ovoj utakmici ostvarili pozitivan rezultat".

Crna Gora se četiri kola prije kraja nalazi na prvom mjestu u grupi H, sa dva boda više od Engleza, te pet od Ukrajine i Poljske, doduše uz utakmicu više.

Jovetić, ipak, kaže da ne vidi Crnu Goru kao favorita za prvu poziciju u grupi.

"Mislim da tu ulogu treba da prepustimo Engeskoj. Tu su i Ukrajina i Poljska koje se sa nekoliko dobrih rezultata mogu uključiti u borbu za vrh tako da ništa nije riješeno. Ukoliko nam se ukaže šansa da osvojimo prvo mjesto, učinićemo sve da je iskoristimo".

Ukrajina u Podgoricu dolazi u odličnoj formi, osokoljena pobjedom nad Poljskom u Varšavi.

"Moram priznati da me pomalo iznenadila ta pobjeda Ukrajinaca. Očekivao sam da će Poljska pred svojim navijačima upisati pobjedu, ali su Ukrajinci pokazali koliko su nezgodni u gostima. Od kada je na klupu došao Fomenko ređali su samo pobjede, ali smo spremni da im se na pravi način suprotstvimo", ističe popularni Jo-Jo.

I blizu i daleko Mundijalu

Koliko je Crna Gora blizu Mundijala?

"Rekao bih da smo i blizu i daleko", odgovara Stevan Jovetić.

"Najpametnije je da se puno ne razmišlja o tome, da idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu. I u prošlim kvalifikacijama smo dugo bili prvi, pa se na kraju nismo kvalifikovali za Evropsko prvenstvo. Mislim da je trenutno veća euforija kod publike, nego kod nas što je dobro. Svjesni smo da su pred nama četiri finala od kojih zavisi rasplet u grupi", kazao je Jovetić za magazin FSCG.

Bonus video: