Vučinić: Moja najteža utakmica u reprezentaciji

"Idemo na pobjedu, jer nam tri boda mnogo znače. To ne znači da treba da žurimo, jer ako budemo igrali srcem i ne razmišljajući, to može da nam se obije o glavu", kaže kapiten
58 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2013. 23:52h

Bilo je važnih i velikih utakmica, bilo je i istorijskih za crnogorsku reprezentaciju, ali je vjerovatno malo koja nosila toliku važnost sa sobom kao večerašnja sa Ukrajinom na stadionu pod Goricom.

To zna cijela nacija, a to je juče u posljednjem obraćanju medijima pred veliki meč podvukao i kapiten “hrabrih sokola” Mirko Vučinić.

"Po meni, ova utakmica je jedna od najtežih od kada sam u reprezentaciji. To govorim zato što može puno toga da nam donese, a isto tako može i da nam uzme. Važno je da uđemo u utakmicu mirni i da staloženo odigramo svih 90 minuta. Tačno je da smo ih pobijedili u Kijevu, ali oni su u posljednje vrijeme u odličnoj formi, to su pokazali trijumfima u gotovo svim mečevima", rekao je Vučinić na konferenciji za medije i dodao:

"Idemo na pobjedu, jer nam tri boda mnogo znače. To ne znači da treba da žurimo, jer ako budemo igrali srcem i ne razmišljajući, to može da nam se obije o glavu. Zato, samo pametno i polako".

Da li očekuješ da nas Ukrajinci napadnu?

"Iskreno, više se bojim nas nego njih. Jer, ako odigramo kao protiv Engleske u drugom poluvremenu, mislim da ćemo slaviti", kazao je Vučinić.

Koliko bi nas trijumf protiv Ukrajine približio Mundijalu?

"Svakako mnogo. Kao što sam rekao, ova utakmica može da nam donese mnogo, ali i oduzme. Međutim, posao nije završen i u slučaju da trijumfujemo, jer ima još mnogo da se igra do kraja. Ipak, najbitnije je da slavimo, pa ćemo poslije razmišljati šta još fali do plasmana na Svjetsko prvenstvo. Idemo redom", rekao je Vučinić.

Ukrajinci će posebnu pažnju obratiti na tebe i Stevana Jovetića...

"Dva fudbalera ne čine nijednu ekipu, tako je i sa mnogo većim igračima nego što smo ja i Stevan. Ako nismo prava grupa, teško da možemo da izađemo na kraj sa ekipom kakva je Ukrajina. I ja i Stevan ćemo biti bolji ako cijela ekipa stane iza nas i podrži nas, ako budemo ujedinjeni na terenu. Ponavljam, dva igrača su premalo, sigurno ne čine reprezentaciju".

Može li igra iz Kijeva da bude recept za pobjedu?

"To ne pitajte mene, već selektora. Na nama igračima je da trčimo, a na gospodinu selektoru da nam kaže recept za pobjedu", istakao je u šaljivom tonu gledajući u selektora Branka Brnovića napadač Juventusa.

Koliko je teško igrati ovako važne utakmice u ovom junskom terminu?

"Svakako da nije lako. Klupska prvenstva su tek završena i svi smo umorni. Ali, to ne smije da nam stvori problem - ovakve utakmice se igraju samo jednom i moramo da damo sve od sebe i da od prvog minuta budemo na visokom nivou", istakao je Vučinić.

Sanjam da predstavljam Crnu Goru na Mundijalu

Jesi li prije šest godina, kada se reprezentacija formirala, vjerovao da će se Crna Gora boriti za plasman na Evropsko, a sada i Svjetsko prvenstvo?

"Kada sam počinjao da igram fudbal san mi je bio da zaigram u jačoj ligi i da se afirmišem kao igrač. Taj san mi je ispunjen. A onaj drugi, još veći, i dalje sanjam, a to je da predstavljam svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da će mi se i on ostvariti", istakao je Vučinić.

Juve je sada nebitan

Da su igrači potpuno fokusirani na reprezentaciju i dvoboj sa Ukrajinom jasno se vidi i iz izjave Mirka Vučinića koji nije želio da istakne ni jednu jedinu rečenicu vezanu za njegovu budućnost u Juventusu:

"Ja bih preskočio priču o Juventusu. Meni je reprezentacija sada sve o čemu razmišljam, fokusiran sam na ovu utakmicu", pojasnio je Mirko da ga ne dotiču (makar ne u ovom trenutku) mnogo medijski natpisi da “stara dama” dovodi Karlosa Tevesa, Gonsala Iguaina, Stevana Jovetića...

Galerija

Bonus video: