Stiže Roj Hodžson

Jasno, ne bi se Hoždson žalio ni da pobijedi Ukrajina, iako bi se trka za plasman na Mundijal u tom slučaju zakomplikovala do maksimuma
3 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Roj Hodžson, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2013. 14:50h

Englezi su na oprezu, ishod utakmice Crna Gora - Ukrajina vrlo je važan i za pomalo uzdrmane ambicije „gordog Albiona” u kvalifikacijama.

Zato će selektor Engleske Roj Hodžson danas posegnuti do Podgorice da bi sa lica mjesta odgledao večerašnji duel.

Hodžsona čeka mjesto u loži stadiona pod Goricom.

S obzirom na stanje na tabeli u kvalifikacionoj grupi H, gdje i dalje četiri tima konkurišu za prva dva mjesta, nije teško pretpostaviti da će 65-godišnji stručnjak iz Krojdona, koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri promijenio čak 20 klubova, „navijati” da se utakmica završi neriješeno.

Pobjeda Crne Gore rasteretila bi ga Ukrajinaca u nastavku kvalifikacija, ali bi u tom slučaju morao da se suoči sa velikim bijegom Crne Gore - “sokoli” bi u toj varijanti imali čak pet bodova i jednu utakmicu više od Engleza.

Jasno, ne bi se Hoždson žalio ni da pobijedi Ukrajina, iako bi se trka za plasman na Mundijal u tom slučaju zakomplikovala do maksimuma.

Ipak, Hodžson prije svega dolazi da skenira igru dva naredna rivala u kvalifikacijama.

Englezi 10. septembra gostuju Ukrajini u Kijevu, dok 15. oktobra čekaju Crnu Goru na “Vembliju”.

Selektor Engleza ima neprijatna iskustva sa oba protivnika, i protiv Ukrajine (na Vembliju) i Crne Gore (pod Goricom) jedva je izvukao 1:1.

Vidjećemo u kakvom će raspoloženju večeras napustiti Podgoricu.

Njegova selekcija je u međuvremenu još dva puta odigrala neriješeno u prijateljskim mečevima, protiv Republike Irske u Londonu (1:1) i Brazila (2:2) na “Marakani” u Rio de Žaneiru.

I Poljaci, koji večeras gostuju Moldaviji, imaće svog izaslanika u Podgorici.

Bonus video: