Fomenko: Remi ne valja ni nama ni Crnoj Gori

"Sam pogled na tabelu u našoj grupi sve govori. Moramo po svaku cijenu da igramo na pobjedu, i moji igrači će ka tom cilju dati sve od sebe", rekao je Fomenko
2 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2013. 21:07h

U meču koji za Ukrajinu nema popravnog, koji je biti ili ne biti u trci za Mundijal, selektor “plavo-žutih” Mihajlo Fomenko nije želio da otkriva karte.

I dok je igrače poslao na zagrijavnje pred završni trening, Fomenko se na posljednjoj konfrerenciji za novinare za duel sa “hrabrim sokolima” pojavio samo u društvu portparola Fudbalskog saveza Ukrajine, Oleksandra Glivinskog.

Prepuna pres sala očekivala je prvu zvijezdu, Anatolija Timoščuka, ali je ostala uskraćena, pa je na sva pitanja odgovarao Fomenko, U svom stilu, tiho i kratko.

"Sam pogled na tabelu u našoj grupi sve govori. Moramo po svaku cijenu da igramo na pobjedu, i moji igrači će ka tom cilju dati sve od sebe. Sigurno se neće štedjeti i u svaki će duel ući punom snagom. Remi je za nas kraj nadanja u kvalifikacijama, ali i Crna Gora mora ići na pobjedu. Remi je udaljava od borbe za pobjedu u grupi i svi igrači i treneri Crne Gore ističu da će i oni juriti tri boda. Mi ipak očekujemo pobjedu i zato smo se i pripremali", kazao je Fomenko.

Od kojih crnogorskih igrača prijeti najveća opasnost, i koji su razlozi pobjede Crne Gore u Kijevu?

"Crna Gora je tim. Dakle, odlično organizovana i ukomponovana cjelina sjajnih fudbalera, koji sa uspjehom igraju u jakim evropskim klubovima. Opasni su kao cjelina i ekipa koja sjajno organizuje napade. O razlozima porazu u Kijevu ne mogu da pričam, jer ne znam kakav je bio plan tadašnjeg selektora i u kojoj je mjeri ispunjen na terenu. Ono što sam vidio na snimku je da je crnogorska selekcija u potpunosti sprovela zamisli svog trenera. I to na 100 odsto. I vidio sam u snimku utakmice sa Poljskom da crnogorski igrači znaju da isprovociraju isključenja rivala, jer je igrač Poljske nepravedno isključen. Zato sam nakon utakmice s Kamerunom i skrenuo pažnju igračima da se paze simulacija rivala", naglasio je Fomenko.

Da li je Ukrajina u porazu u Kijevu potcijenila Crnu Goru?

"Ne. U fudbalu ne postoje treneri koji potcjenjuju suparnika. I osnovni zadatak trenera je da stave na znanje igračima da moraju dati sve od sebe za pobjedu", zaključio je Fomenko.

Galerija

Bonus video: